Renta 4 aposta per Ence en plena crisi: "Gran potencial amb risc assumible"

Li atorga un potencial de revaloració del 50%

Nieves Amigo
Bolsamania | 24 mai, 2019 10:59
ep ence energiacelulosa 20190318181803
ENCE - Archivo

Ence Energía

3,078

17:35 19/04/24
0,72%
0,02

Els experts de Renta 4 han iniciat la cobertura d'Ence amb una visió positiva, com la resta d'analistes que cobreixen actualment la companyia. Cap d'ells té un consell de vendre, segons FactSet, a la qual se suma Renta 4, que recomana sobreponderar-la, amb un preu objectiu de 5,8 euros (enfront dels 3,9 als quals cotitza actualment).

Renta 4 destaca el "gran potencial" d'Ence després de les fortes caigudes que està registrant l'any, i el "risc assumible". "Ence constitueix un valor amb bones perspectives de creixement i creació de valor, tant en el negoci de cel·lulosa com de producció renovable, que s'ha vist excessivament penalitzat per la incertesa jurídica i la caiguda dels preus de la cel·lulosa. Pensem que ja ha cotitzat el pitjor escenari possible, i el més probable comporta una important revaloració", expliquen.

Segons l'opinió d'aquests experts, el mercat ja ha descomptat el pitjor escenari sobre l'extensió o no de la concessió administrativa dels terrenys en què s'assenta la fàbrica de Pontevedra, i recorden que Ence és líder europeu en la fabricació de pasta de cel·lulosa d'eucaliptus i la primera empresa espanyola en producció d'energia renovable en biomassa agroforestal. "El preu objectiu li atorga un potencial de revaloració del 50% i constitueix una bona oportunitat d'entrada en un valor excessivament castigat però amb sòlids fonaments", indiquen.

De cara al futur, Ence està immersa en la implantació del seu Pla Estratègic 2019-2023, que busca augmentar la capacitat i millorar l'eficiència del negoci de cel·lulosa, així com créixer en la producció d'energia renovable per reduir la seva exposició al cicle i permetre que els ingressos siguin més predictibles en un context d'auge en la generació renovable.

L'any, Ence acumula caigudes que ja freguen el 30% i és el pitjor valor de l'IBEX per aquesta incertesa a Pontevedra i pels preus de la cel·lulosa. No obstant això, després de les fortes caigudes, la majoria d'analistes (70%) aconsella comprar i li donen un preu objectiu mitjà de 6,88 euros, la qual cosa implica un potencial de revaloració per sobre del 70%.

contador