Renfe ajorna el llançament d'AVLO a causa de la baixa demanda per la COVID-19

La demanda no arriba al 20% com a conseqüència de la pandèmia

Bolsamanía
Bolsamania | 26 nov, 2020 18:19
ep avlo el ave low cost de renfe
RENFE

La principal operadora ferroviària d'Espanya, Renfe, va llançar el desembre de l'any passat la seva nova proposta de transport en AVE "AVLO", amb el principal objectiu de ser baix cost. Malgrat la seva esperançador començament, Isaías Táboas, president de Renfe, ha anunciat aquest dijous el seu ajornament.

L'AVE de baix cost no estarà disponible durant una llarga temporada. El president de l'entitat ha afirmat que la decisió s'ha pres com a conseqüència de l'impacte de la crisi econòmica provocada pel coronavirus.

En aquest sentit, el fòrum de Mobilitat organitzat per Invertia ha assenyalat que "AVLO es recuperarà quan els clients ho demanin. Ara la gent no fa plans de viatge i és un producte que necessita tenir un aprofitament proper al 90%; treure un producte així quan el mercat no està disposat no té molt sentit per a nosaltres en aquest moment".

L'operador públic de transport ha realitzat una enquesta per comprovar les perspectives d'ús del transport per viatjar. Tan sols el 6% dels enquestats planegen viatjar de moment. L'empresa ha afirmat que la recuperació de la demanda està vinculada a l'evolució de les vacunes contra la pandèmia.

Actualment, Renfe registra una demanda del 20% en comparació amb el mateix període de l'any anterior.

contador