Punch proposa invertir 650 milions en les fàbriques de Nissan i mantenir-ne la plantilla

Així ho ha assenyalat Andy Palmer, líder de Punch en la licitació per Nissan

Bolsamanía
Europa Press | 23 jul, 2021 15:33
ep andy palmer
GRUPO PUNCH

El grup belga Punch ha proposat, al seu projecte per industrialitzar les fàbriques de Nissan a Barcelona, invertir uns 650 milions d'euros i mantenir llocs de treball, després que el fabricant automobilístic anunciés que deixaria de produir a les seves instal·lacions catalanes a partir de l'1 de gener de 2022.

Així ho ha assenyalat, en una entrevista a Europa Press, Andy Palmer, elegit pel grup Punch per liderar la licitació per a la reindustrialització de Nissan a Barcelona.

Segons ha desglossat, en primera instància s'invertirien uns 50 milions d'euros per part de l'empresa, altres 50 milions addicionals que seran d'ajuts del Govern i altres 100 milions provinents d'un préstec recolzat per l'Estat.

"Això és perquè el projecte s'enlairi i s'instal·li. Després, òbviament, a través del cicle de vida del producte, a mesura que realitzem canvis menors, seran necessàries altres inversions, particularment per introduir la tecnologia de l'hidrogen i desenvolupar nous models, per la qual cosa és quan estan contemplats altres 450 milions d'euros", ha indicat Palmer.

En aquest sentit, el punt de partida de Punch serà la propietat intel·lectual de l'eNV200 i de la pick-up Navara de Nissan, dels quals Palmer va ser responsable de desenvolupament en la seva etapa al fabricant.

"Canviarem l'enfocament dels dos vehicles d'un de venda minorista a un que sigui més un cavall de batalla", ha reivindicat el directiu, que ha afegit que es mantindran en un primer moment les plataformes dels models i les inversions se centraran en els motors, per assolir els estàndards europeus d'emissions i introduint mecàniques d'hidrogen a partir de 2025.

Tot i així, ha indicat que també caldrà fer inversions en el producte per crear diferenciació d'estil i a la planta de pintura, que és "molt antiga", de manera que s'hi destinaran els 50 milions inicials.

LLOCS DE TREBALL

En quan als llocs de treball, Palmer ha reconegut que, en un primer moment, sobrarà mà d'obra en comparació amb la que actualment dona feina Nissan, ja que l'empresa haurà d'adaptar-s'hi, de manera que seran necessàries unes 1.000 persones.

"Tindrem 1.000 treballadors per a finals de 2023 i 2.000 per a finals de 2025. Llavors, si considerem que hi ha menys de 2.000 treballadors a l'actualitat a Nissan, les nostres xifres superaran l'escenari actual", ha subratllat, després d'afegir que també estarien garantint els llocs en les empreses proveïdores.

Preguntat sobre quants vehicles es podrien construir a l'any, Palmer ha indicat que tot dependrà de les negociacions amb Nissan. No obstant això, es podrien produir unes 25.000 unitats quan el projecte estigui en marxa completament.

El directiu, a la mateixa entrevista a Europa Press, ha reiterat que es tracta d'un projecte a llarg termini, que se centrarà en propulsions alternatives.

Palmer no ha volgut parlar sobre els motius pels quals Nissan ha decidit abandonar la seva producció a Espanya, però ha recordat que es tracta d'un canvi "molt clar" en la seva estratègia, amb la intenció de centrar-se en mercats com el japonès, l'asiàtic en general i el nord-americà.

"Crec que si mirem els projectes que s'estan presentant, alguns d'ells no necessiten realitzar-se al lloc de la fàbrica de Nissan. Es poden fer en a qualsevol lloc. La planta de Nissan a Barcelona és una fàbrica d'automòbils i la nostra proposta és la única que se centra en la fabricació d'automòbils, així que si estan buscant aprofitar al màxim els actius que tenen i si estan buscant replicar la quantitat de treballs que hi ha avui, llavors òbviament la fabricació d'automòbils hauria de ser reemplaçada per una altra fabricació d'automòbils" , ha sentenciat.

contador