OHL continua amb el seu calvari borsari i es desploma un altre 14%

La constructora aconsegueix contractes de serveis a Xile per 25 milions

Bolsamanía
Bolsamania | 15 oct, 2018 15:23 - Actualitzat: 18:12
ep juntaaccionistasohl 20180109143502
OHL

Els títols d'OHL han seguit amb el seu particular viacrucis aquest dilluns, quan la constructora s'ha deixat un altre 14%, que s'ha sumat a la sagnia del valor de divendres passat. Aguditza així les seves pèrdues i aprofundeix en els seus mínims de més de dues dècades.

OHLA
0,350
  • 4,48%0,02
  • Max: 0,35
  • Min: 0,33
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,42
17:35 28/03/24

Durant l'última jornada d'una setmana negra per a les borses mundials, el valors va caure un 13%, pressionat entre els seus resultats semestrals i un expedient sancionador de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). La patacada té a veure amb la investigació de l'autoritat de la competència contra les grans constructores, entre les quals es troba OHL, després de detectar "indicis racionals" que van constituir un càrtel per intercanviar informació i restringir la competència en la licitació d'obres de infraestructures públiques.

Aquest procés sancionador s'afegeix al brou baixista en què es cuina el valor des que el passat 27 de setembre, un dia després de publicar els seus comptes, OHL es va desplomar ni més ni menys que un 24%. Això, després de conèixer-se que la constructora havia perdut 843 milions d'euros fins al juny, cosa que deixava en dubte l'impacte positiu de la venda de la seva filial de Concessions.

Els analistes es van mostrar unànimes a l'hora de valorar aquests resultats, i els van qualificar de "molt negatius". Des de Banc Sabadell van baixar el seu consell a vendre després d'aquestes xifres mentre que Bankinter va reconèixer que eren febles "fins i tot aïllant la pèrdua no recurrent de 550 milions d'euros derivada de la venda d'OHL Concessions".

CONTRACTES A XILE

Ni tan sols la notícia que la companyia participada pel grup Villar Mir s'ha adjudicat quatre contractes de prestació de serveis a Xile per un import global de 25 milions d'euros ha animat el valor. La companyia ha assenyalat que reforça d'aquesta manera l'activitat que té al país llatinoamericà amb la seva divisió de serveis, amb la qual ja aborda diferents contractes en aquest mercat.

Pel que fa als projectes aconseguits ara, aquests inclouen tasques de neteja i gestió de residus en edificis hospitalaris, de neteja urbana i de manteniment de zones verdes. En Talca, municipi situat a la Regió del Maule, OHL Serveis s'encarregarà des de gener de 2019 i durant sis anys de la neteja de carrers i canals, i de la gestió de residus de grans dimensions i runes per un import de 13,4 milions d'euros.

Així mateix, la companyia s'ha fet amb el servei de neteja i gestió i transport de residus per al seu posterior tractament de l'Hospital Clínic Félix Bulnes durant tres anys per 7,1 milions d'euros.

De la mateixa manera, OHL s'ha fet amb el contracte de manteniment de zones verdes, espais públics i platges de la ciutat de Coronel per un període de quatre anys per un import de 3,1 milions d'euros.

A més, a la ciutat de Concepció, la companyia s'ocuparà del servei de neteja i manteniment de dependències municipals durant 29 mesos i per un import de 650.000 euros.

contador