Nissan i els sindicats arriben a un acord sobre el tancament de les plantes catalanes

Suposarà l'acomiadament de més de 2.500 treballadors

Bolsamanía
Bolsamania | 06 ago, 2020 18:08
ep trabajadores de la planta de barcelona de nissan disfrazados de los personajes de la serie la
Marta Fernández Jara - Europa Press

La direcció i els sindicats de Nissan han arribat aquest dimecres a un principi d'acord sobre el tancament de les plantes barcelonines de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, que suposarà l'acomiadament de més de 2.500 treballadors, segons han informat a Efe fonts sindicals.

L'acostament entres les dues parts s'ha produït després d'una maratoniana reunió de més de 30 hores que s'ha celebrat de manera telemàtica i amb la mediació del departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Miguel Ángel Boiza, de les Comissions Obreres (CC.OO.) de Catalunya, ha declarat que l'acord garanteix l'ocupació de la plantilla fins a finals de 2021 i la responsabilitat de l'empresa de contribuir a la reindustrialització de les plantes, a més d'haver establert bones indemnitzacions per als diferents col·lectius.

Per part de Sigen-Usoc, Miguel Ruiz ha criticat als dirigents «incompetents» de Nissan, començant pel president de l'empresa a Europa, Gianluca De Ficchy, i el director mundial de Fabricació i Logística del grup Renault i president d'Anfac, José Vicente de los Mozos, però també ha reprovat els polítics, com el president del Govern, Pedro Sánchez, i el seu vicepresident, Pablo Iglesias.

Ruiz ha aclamat «la unió i validesa» dels treballadors de Nissan davant el tancament de les instal·lacions de Barcelona, així com el consens que hi ha hagut contínuament entre les diferents organitzacions sindicals al llarg de tot el procés.

contador