Musk desmenteix que Tesla negociï instal·lar una fàbrica a Aràbia Saudita

La informació va ser avançada per 'The Wall Street Journal'

Aitor Pereira
Bolsamania | 18 set, 2023 18:25
tesla model y 2 portada

El fundador de Tesla, Elon Musk, ha desmentit aquest dilluns que el fabricant de vehicles elèctrics nord-americà estigui negociant l'obertura d'un centre de fabricació a l'Aràbia Saudita, com havia avançat prèviament The Wall Street Journal citant fonts properes a la suposada negociació. Les accions de la companyia cauen un 3% a la sessió.

TESLA MTRS
192,960
  • -0,41%-0,80
  • Max: 199,44
  • Min: 191,95
  • Volume: -
  • MM 200 : 233,58
19:31 21/02/24

D'aquesta manera, Musk ha qualificat com a "un altre article completament fals" el text de la capçalera nord-americana, en què s'assegura que les converses es troben en una fase molt primerenca i podrien fracassar, a causa en part del compromís del país amb Lucid Group, rival de la companyia.

També assenyala un possible interès d'Aràbia Saudita per assegurar els metalls necessaris per als vehicles elèctrics i ajudar a diversificar la seva economia lluny del petroli, una possibilitat que ja hauria confrontat amb Tesla.

Si aquesta fàbrica acaba materialitzant-se, podria ajudar que Tesla arribi a la seva previsió de vendes, ja que Musk va avançar que caldrien una dotzena de fàbriques per assolir el seu propi objectiu i en podria anunciar una altra per a finals d'any. Actualment, la companyia fabrica als Estats Units, la Xina i Alemanya, i planeja afegir Mèxic a aquesta llista.

contador