Les vendes de General Motors i Ford cauen a la Xina enmig de la guerra comercial

És la primera vegada des de 1990 que les vendes d'automòbils cauen al "gegant asiàtic"

Alfonso Peña
Bolsamania | 05 jul, 2019 18:29
ep fabricafordalmussafes
FORD - Archivo

FORD MOTOR

13,280

01:04 29/03/24
1,68%
0,22

General Motors i Ford han anunciat que les seves vendes trimestrals a la Xina han caigut. Els fabricants de cotxes nord-americans han quedat debilitats en trobar immersos en una guerra de comerç entre EUA i la Xina. Les noves col·laboracions i l'entrada de nous models d'automòbils determinaran si Ford i General Motors reprenen la dinàmica positiva.

GENERAL MOTORS
45,350
  • 1,70%0,76
  • Max: 45,54
  • Min: 44,60
  • Volume: -
  • MM 200 : 35,02
01:04 29/03/24

Les vendes de General Motors i Ford a la Xina corresponents al trimestre finalitzat el 30 de juny han patit unes caigudes del 12,2% i 21,7% respectivament. La caiguda de General Motors ve precedida per l'alta competència en el preu del segment SUV (vehicles esportius), per la seva banda, Ford i els limitats models d'automòbils disponibles per al consumidor, ha propiciat que les vendes disminueixin notòriament.

L'activitat a les fabriques xineses ha disminuït més del que s'esperava el juny i ha deixat entreveure la necessitat d'un major estímul econòmic enmig d'un increment de les tarifes als EUA i una decreixent demanda domèstica. L'any passat va ser la primera vegada des de 1990, que la venda anual de cotxes a la Xina disminuïa i s'espera que aquest any ho faci també. Les caigudes en les vendes ja se situaven al 16,4% l'any passat, cosa que va suposar l'onzè mes consecutiu de caigudes que van ser rellevades amb unes baixades el març i abril del 14,6% i 5,2% respectivament. Dades que contraresten amb les vendes de les empreses automobilístiques alemanyes i japoneses que van créixer un 3% fins al 23,3% i un 4% fins al 21,3% respectivament.

Davant d'aquesta adversitat, Ford, que fabrica cotxes juntament amb Chongquing Changan Automobile i Jiangling Motors, s'estima que formarà una nova aliança amb Zoytye Automobile amb el propòsit de vendre cotxes per un preu menor. Per la seva banda General Motors, a més de Ford, traurà al mercat vint nous prototips d'automòbils per tal de reprendre la dinàmica positiva. Tot i els números reflectits, General Motors continua sent la segona marca líder en vendes de fabricants de cotxes a la Xina i Ford malgrat les caigudes, és la primera ocasió en dues dècades en què pateix una caiguda de vendes anual.

contador