La CNMC sanciona Telefónica amb 8,5 milions després de la denúncia d'Euskaltel

Les operadora dirigida per Pallete va presentar una oferta econòmica irreplicable per a possibles competidors en un concurs convocat pel Govern Basc el 2015

  • Abans de l'adjudicació, Euskaltel va denunciar que l'oferta econòmica presentada per Telefónica no era replicable
Nieves Amigo
Bolsamania | 09 mai, 2018 10:43
jose-maria-alvarez-pallete-presidente-telefonica-mwc-2017-durante-presentacion-aura
Telefónica

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat amb 8,5 milions d'euros Telefónica per l'incompliment de les obligacions regulatòries que té establertes en els mercats majoristes de banda ampla i de línies llogades terminals.

Telefónica
4,118
  • -0,53%-0,02
  • Max: 4,16
  • Min: 4,11
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,71
17:35 24/04/24

D'acord amb les obligacions imposades a Telefónica derivades de la seva posició com a operador amb poder significatiu de mercat, la companyia té prohibit dur a terme pràctiques anticompetitives, com reduccions de preus contràries a la regulació sectorial.

El gener del 2016, el Govern basc va adjudicar a Telefónica part del contracte per a la prestació de serveis de telecomunicacions per a diversos edificis de l'administració autonòmica. Abans d'aquesta adjudicació, Euskaltel va denunciar, davant la CNMC, que l'oferta econòmica presentada per Telefónica en aquest concurs no era replicable per un hipotètic operador d'empreses atenent principalment a les condicions regulades dels serveis majoristes que els operadors contracten Telefónica.

A partir de les dades analitzades per la CNMC, es conclou que l'oferta econòmica presentada per Telefònica per part d'aquest concurs no és replicable per un operador eficient i generalista amb xarxa pròpia desplegada com Euskaltel. És a dir, que aquest operador obtindria una rendibilitat negativa en oferir els serveis inclosos en l'oferta de Telefónica mitjançant l'ús de les ofertes majoristes disponibles en el mercat.

Per tant, segons la CNMC, Telefónica va incórrer en el que s'anomena una pràctica d'"irreplicabilitat econòmica", que està prohibida per les resolucions dels mercats majoristes de banda ampla i de línies llogades terminals.

La CNMC ha recordat que Telefónica podrà interposar directament un recurs contenciós-administratiu davant l'Audiència Nacional en el termini de dos mesos a partir de l'endemà de la notificació.

contador