Els dos catalitzadors clau que animaran Grifols a curt termini

Es tracta de l'impacte positiu de la reforma fiscal de Donald Trump i els resultats de l'estudi de fase III d'AMBAR, segons Citi

  • Aquests experts tenen un consell de 'comprar' sobre la companyia i un preu objectiu de 30 euros
  • "Creiem que els inversors han de buscar una exposició creixent (a la companyia), preferiblement a través de les accions de classe B", recomanen des de Citi
Nieves Amigo
Bolsamania | 09 gen, 2018 12:35
grifols

Amb una recomanació de 'compra' i un preu objectiu de 30 euros (enfront dels actuals preus de cotització al voltant dels 26 euros), els experts de Citi mostren la seva visió favorable sobre la farmacèutica Grifols. Segons la seva opinió, hi ha dos catalitzadors positius que podrien animar la cotització a curt, com són l'impacte de la reforma tributària de Donald Trump i els resultats de l'estudi de fase III d'AMBAR (Alzheimer Management By Albumin Replacementen), que es coneixeran a partir del 18 de març.

Grifols-B
5,950
  • -0,08%-0,01
  • Max: 6,03
  • Min: 5,84
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,36
17:35 29/04/24

"L'impacte dels dos catalitzadors clau de 2018 es podria veure al llarg del primer trimestre", assenyalen aquests analistes. Expliquen que als resultats del conjunt de 2017, que es publiquen a finals de febrer, es reflectiria ja l'efecte de la reforma tributària de Donald Trump, que suposa una dràstica retallada dels impostos que han de pagar les empreses. Grifols té una forta exposició al mercat nord-americà.

"Amb Grifols oferint un historial de creixement, creiem que els inversors han de buscar una exposició creixent (a la companyia), preferiblement a través de les accions de classe B", assenyalen des de Citi. "Grifols genera aproximadament el 75% dels guanys als Estats Units. El nostre anàlisi inicial suggereix que la reforma tributària podria fer que la taxa d'impostos de la companyia disminueixi fins a 600 punts bàsics des del 27% actual", expliquen.

El passat 2 de novembre, Grifols va publicar uns resultats corresponents als nou primers mesos de l'any que els analistes valoraven positivament. La farmacèutica aconseguia durant el període un benefici net de 431.800.000, amb una millora del 6,3%, i uns ingressos de 3.250 milions (+10%). Carolina Morcos, experta de Renta 4, assenyalava llavors que aquestes xifres "mostren la bona tendència de les dues principals línies d'activitat de la companyia (divisió de Bioscience i divisió Hospital), i amb uns marges resistents tot i la pressió baixista derivada del procés d'expansió de centres i dels costos extraordinaris fruit de les adquisicions".

Citi forma part del grup d'analistes que actualment recomana 'comprar' Grifols. Segons FactSet, un 32% d'ells té aquesta recomanació mentre que un 50% aconsella 'mantenir'. Un 18% té un consell de 'vendre' sobre l'empresa. L'agost de l'any passat, les recomanacions de compra sobre Grifols ascendien al 61% i des de llavors han anat augmentant gradualment. El mateix ha passat amb les recomanacions de 'venda', que s'han més que duplicat (llavors se situaven al 6%).

contador