El CEO d'Uber anuncia retallades de plantilla i diu que contractar serà un "privilegi"

Ha enviat un correu electrònic als seus treballadors aquest diumenge a última hora

Bolsamanía
Bolsamania | 09 mai, 2022 12:38
dara-khosrowshahi-consejero-delegado-uber
Reuters

El conseller delegat d'Uber, Dara Khosrowshahi, ha anunciat que l'empresa retallarà despeses i se centrarà a convertir-se en una companyia àgil per fer front a un canvi sísmic en el sentiment dels inversors. Així ho ha expressat en un correu electrònic dirigit als treballadors aal qual ha tingut accés CNBC.

"Després dels resultats, vaig passar diversos dies reunint-me amb inversors a Nova York i Boston", explica Khosrowshahi al correu electrònic, que va ser enviat aquest diumenge a última hora. "Està clar que el mercat està experimentant un canvi sísmic i hem de reaccionar en conseqüència".

Per fer front al canvi en el sentiment econòmic, Uber retallarà la despesa en màrqueting i incentius i tractarà la contractació com un “privilegi”, ha afirmat Khosrowshahi.

"Hem d'assegurar-nos que la nostra economia unitària funciona abans d'anar en gran", ha escrit el cap d'Uber. "La despesa de màrqueting i incentius menys eficient serà retirada".

"Tractarem la contractació com un privilegi i serem deliberats sobre quan i on afegim personal. Serem encara més estrictes amb els costos en tots els àmbits", ha assenyalat.

D'aquesta manera, el gegant del transport per carretera es converteix en la darrera empresa tecnològica que adverteix d'un alentiment de les contractacions. La setmana passada, Facebook va comunicar al personal que aturarà o reduirà el ritme d'incorporació de llocs de nivell mitjà o superior, mentre que Robinhood està retallant al voltant del 9% de la plantilla.

Les accions tecnològiques s'han desplomat bruscament des dels màxims de la pandèmia de coronavirus, mentre els inversors es preocupen per la perspectiva de la fi de l'era de diner barat que va definir un mercat alcista històric. El Nasdaq Composite va registrar la setmana passada la seva cinquena setmana consecutiva de descensos, la seva ratxa més gran de pèrdues setmanals des del 2012.

contador