El benefici de Nvidia cau un 17% tot i superar les expectatives del mercat

Les caigudes es produeixen per l'alentiment de la indústria, que espera caigudes del 9,6%

Alfonso Peña
Bolsamania | 16 ago, 2019 10:11
nvidia
AP Photo / Paul Sakuma

NVIDIA

795,180

02:00 23/04/24
4,35%
33,18

La multinacional tecnològica Nvidia Corp ha anunciat que els nous xips gràfics de gamma alta per als usuaris han contribuït a portar el seu negoci a nivells "normalitzats" i a augmentar la seva rendibilitat. Així, els resultats trimestrals de l'empresa s'han situat per davant dels objectius de Wall Street. No obstant això, el benefici de Nvidia ha caigut un 17% durant el segon trimestre i els ingressos nets s'han reduït a la meitat respecte a l'any anterior.

La situació actual no s'assembla a la de l'any anterior, quan la companyia va establir un rècord de vendes, encara que els resultats a final d'any fossin "decebedors", segons va afirmar el seu cap executiu Huang, a causa de la desacceleració a la Xina juntament amb la caiguda del mercat de xips de mineria criptogràfica.

Cal recordar que els resultats es produeixen en un context d'alentiment de la indústria. Sense anar més lluny, l'empresa d'anàlisi Gartner ha pronosticat una caiguda del 9,6% en els ingressos mundials per semiconductors el 2019. Les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina, incloent-hi els aranzels sobre alguns productes, estan pressionant els fabricants de xips.

Els ingressos totals durant el segon trimestre de Nvidia van caure un 17%, fins als 2.580 milions de dòlars, però van superar les metes de Wall Street de 2.550 milions de dòlars, segons les dades de l'IBES de Refinitiv. Els ingressos van augmentar un 16% respecte al trimestre anterior.

Els ingressos en el negoci de videojocs van caure un 27%, fins als 1.310 milions de dòlars, i van superar l'estimació dels analistes de 1.280 milions de dòlars. Per la seva banda, les vendes de la unitat automotora van augmentar en 30%, 209 milions de dòlars durant el trimestre. Els analistes situaven les vendes en 175 milions de dòlars.

De cara al futur, la companyia espera obtenir uns ingressos durant el tercer trimestre de 2.900 milions de dòlars, amb una pujada al voltant del 2%. Xifres en línia amb el que s'esperava pels analistes, que han fixat els ingressos mitjans en 2.970 milions de dòlars.

contador