Dimiteix el CEO de Danske Bank, investigat per blanqueig de diners a Holanda

Les autoritats del país l'han assenyalat com un dels sospitosos

Bolsamanía
Bolsamania | 19 abr, 2021 14:47
ep filed - 26 october 2018 hamburg a danske bank logo can be seen on a building with a branch of the
Christian Charisius/dpa - Archivo

El conseller delegat del Danske Bank, Chris Vogelzang, ha dimitit aquest dilluns per ser investigat a Holanda en un altre cas de rentat de diners.

Les autoritats d'Holanda, el seu país d'origen, l'han assenyalat com un dels sospitosos en relació amb possibles violacions de les lleis sobre rentat de diners al banc holandès ABN AMRO, on va ocupar un lloc directiu durant anys.

Vogelzang, de 58 anys i al front de Danske Bank des del 2019, s'ha mostrat "molt sorprès" en un comunicat i ha defensat el seu paper en l'ABN AMRO, que va abandonar el 2017, però ha apel·lat a l'"especial situació" del banc danès per dimitir i no perjudicar-lo amb un nou cas, si bé, va ressaltar que no ha estat acusat de res encara.

És el segon director executiu de Danske Bank que dimiteix en menys de tres anys, després que Thomas Borgen ho fes al setembre de 2018 després d'un informe del mateix banc al qual va admetre que la seva filial estoniana va poder haver estat usada per al rentat de milers de milions d'euros.

La filial, que es creu que va ser usada per a operacions sospitoses per valor d'uns 200.000 milions d'euros entre 2007 i 2015, va ser tancada al febrer de 2019 i tant Borgen com altres nou exdirectius han estat imputats per les autoritats daneses.

Estònia, els Estats Units i França, entre altres països, han obert investigacions relacionades amb el cas, que afecta més bancs escandinaus com el suec Swedbank. L'excap de la filial estoniana entre 2007 i 2015, Aivar Rehe, va aparèixer mort al setembre de 2019 als afores de Tallin, dos dies després que fos comunicada la seva desaparició.

El consell d'administració de Danske Bank ha nomenat Carsten Egeriis, fins ara director de riscos, com a substitut de Vogelzang.

contador