Cop de destral de Bankinter a Audax després dels seus resultats: en retalla el preu fins als 0,90 euros

I redueix la seva recomanació fins a vendre des de mantenir

César Vidal
Bolsamania | 30 set, 2022 15:19 - Actualitzat: 15:19
ep jose elias audax renovables y josep lagares metalquimia este jueves en la trobada empresarial al
EUROPA PRESS

Cop de destral de Bankinter a la valoració d'Audax Renovables després de la presentació dels seus resultats. Els experts del banc n'han retallat el seu consell fins a vendre des de mantenir i n'han reduït la valoració a 0,90 euros per acció des dels 1,40 euros per títol.

Audax Renovables
1,770
  • 0,00%0,00
  • Max: 1,78
  • Min: 1,77
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,31
09:00 30/04/24

"La nostra valoració dels resultats és negativa. Les vendes i els beneficis estan impulsats principalment per una combinació de l'augment dels preus de l'energia i, en menor mesura, per l'entrada en explotació de noves plantes solars fotovoltaiques", afirmen aquests experts.

"Durant el segon trimestre no entren en explotació noves plantes. Audax ha venut el 49% de les plantes en explotació al fons IKAV i preveu vendre'n d'altres quan arribin a la fase de construcció. Continua caient el nombre de punts de subministrament (clients) i la energia subministrada", afegeixen.

"El marge brut disminueix enfront de la fortalesa de preus al mercat majorista d'energia i els canvis recents en la regulació del gas a Polònia. La perspectiva és que els preus de l'energia segueixin sent elevats mentre duri la guerra a Ucraïna i esperem que els marges d'Audax segueixin penalitzats per aquest efecte", comenten des de Bankinter.

També consideren negatiu l'elevat endeutament del grup. "El deute financer net supera una ràtio de 10 vegades l'EBITDA, és un endeutament molt superior a l'habitual al sector d'energies renovables".

Per això, n'han retallat el preu fins als 0,90 euros, ja que han reduït la valoració del negoci de comercialització fins als 0,05 euros des dels anteriors 0,50 euros per acció. Això justifica el canvi de consell a vendre des de neutral.

contador