BBVA no preveu començar a remunerar dipòsits a Espanya fins a "maig o juny"

"Segueix havent-hi molta liquiditat al sistema", afirma Onur Genç, conseller delegat del banc

César Vidal
Bolsamania | 01 feb, 2023 18:30
ep archivo   el ceo de bbva onur gen en la segunda jornada del encuentro de banca del iese instituto
Cézaro De Luca - Europa Press - Archivo

"A Espanya, els dipòsits detallistes dels particulars que passaran a remuneració a termini augmentaran, però segueix havent-hi molta liquiditat en el sistema, malgrat la devolució de les subhastes de liquiditat del BCE. Esperem que aquesta dinàmica es produeixi a partir de maig o juny. No estem sotmesos a una pressió excessiva i estarem atents al que facin els nostres competidors”.

BBVA
11,040
  • 1,24%0,14
  • Max: 11,14
  • Min: 10,89
  • Volume: -
  • MM 200 : 8,00
17:35 28/03/24

Són les paraules d'Onur Genç, conseller delegat de BBVA, durant la presentació de resultats de l'entitat.

El banc ha precisat que encara té 7.000 milions d'euros de venciments a la subhasta del BCE del març, 16.000 milions al juny i 3.500 milions el març del 2024; i ha confirmat que té força excedent de liquiditat.

Segons càlculs de l'entitat, el percentatge de dipòsits particulars que passaran a estar remunerats oscil·larà entre un 20% o un 25% al llarg de l'any.

D'altra banda, Genç ha comentat que "el creixement a llarg termini a Espanya serà estable. La producció d'hipoteques ha augmentat al quart trimestre i hem recuperat la dinàmica de preus".

"Preveiem que la nova producció per a noves hipoteques sigui relativament lenta, considerant els tipus d'interès. Però esperem un creixement positiu del crèdit en conjunt, perquè tenim una forta activitat en crèdit a empreses i particulars", ha afegit.

"Pel que fa a la recompra d'accions i la remuneració a l'accionista, estem aplicant una política flexible i ens sembla que la valoració que hem fet és força objectiva. El nostre valor està per sobre del que ens atribueixen.

Per això, optimitzarem el dividend com a part central de la remuneració. Tenim la clara intenció de continuar augmentant aquesta retribució amb un patró estable d'augment de dividends”, ha comentat el CEO del BBVA.

D'altra banda, ha assenyalat que "no revisarem els nostres objectius perquè estem al principi d'un pla a 3 anys. Tot i que som molt optimistes i esperem superar aquests objectius".

contador