Amancio Ortega compra un edifici a prop de la Casa Blanca per 207.700.000

L'empresari gallec posseeix la major immobiliària espanyola

Bolsamanía
Europa Press | 23 ago, 2019 13:55
ep amancio ortega arxiu
AMANCIO ORTEGA/ EUROPA PRESS - Archivo

El fundador d'Inditex, Amancio Ortega, continua amb el procés de reforç de les seves inversions immobiliàries i la seva última adquisició ha estat un edifici d'oficines de dotze plantes a Washington per 207.700.000 d'euros, segons han informat aquest divendres a Europa Press fonts coneixedores de la transacció.

L'empresari gallec, a través de la seva signatura d'inversió Pontegadea Immobiliària, es troba ultimant un acord amb Blackstone per fer-se amb aquest edifici d'oficines que està situat a prop de la Casa Blanca, al número 815 de Connecticut Avenue.

L'edifici està arrendat al despatx d'advocats Baker McKenzie, a més de Cornell University, Sumitomo Corp. of America i United Airlines, entre altres, segons explica la publicació especialitzada Real Estate Alert.

El fundador d'Inditex, Amancio Ortega, va tancar 2018 amb una cartera immobiliària valorada en 9.767 milions d'euros, xifra que suposa un increment de l'11,5% respecte a l'exercici anterior, agrupada en la seva societat Pontegadea Inversions, que compta amb un patrimoni net de 23.493 milions d'euros, superior als 21.006 milions d'euros d'un any abans.

Ortega, que inverteix part dels dividends que rep de la companyia tèxtil al sector immobiliari, posseeix la major immobiliària espanyola, centrada en la compravenda i lloguer de grans edificis, que engloba una cartera d'actius immobiliaris integrada fonamentalment per edificis d'oficines, no residencials, situats al centre de grans ciutats a Espanya, Regne Unit, França, Estats Units i Àsia.

Al tancament de l'exercici 2018, Pontegadea Inversions comptabilitzava actius de diversa índole per valor de 31.762 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 9,4% respecte als 29.028 milions d'euros anotats el 2017.

La societat patrimonial d'Ortega va registrar un benefici atribuït de 1.817 milions d'euros el 2018, un 23% més que durant l'exercici anterior, que va tancar amb uns guanys de 1.475 milions d'euros.

contador