Unidas Podemos confia a aconseguir l'ingrés mínim abans que acabi l'estat d'alarma

Com a mínim per a situacions d'"extrema pobresa" o "en risc d'exclusió"

Bolsamanía
Europa Press | 08 abr, 2020 13:47
ep el portavoz de unidas podemos pablo echenique
Pool

El portaveu d'Unidas Podemos al Congrés, Pablo Echenique, ha expressat aquest dimarts la seva confiança que el Govern aprovarà un ingrés mínim abans que conclogui el vigent estat d'alarma, decretat per l'emergència del virus Covid-19, almenys per a situacions d'"extrema pobresa" o "en risc d'exclusió".

En una roda de premsa celebrada en el Congrés, i retransmesa telemàticament, després de la reunió de la Junta de Portaveus de la Cambra Baixa, Echenique ha assegurat que es tracta d'una mesura la necessitat de la qual compta amb "consens" "més enllà de la base electoral de les forces que conformen l'actual Govern".

"No és només una cosa que defensi la part 'morada' del Govern, sinó tot el Govern, i un sector de la societat que va més enllà de les posicions polítiques que s'asseuen a l'actual Consell de Ministres", ha asseverat.

En aquest sentit, ha recordat que l'antic portaveu econòmic de Ciutadans, Toni Roldán, ha defensat una mesura similar; també ho defensa l'ex-ministre econòmic de Rajoy, Luis de Guindos.

En aquest sentit, ha reivindicat la necessitat d'aquesta mesura per a "gent que s'ha quedat fora dels supòsits" recollits als decrets llei ja aprovats, esmentant les mesures per a autònoms i per facilitar els ERTOs, i que abans d'aquesta crisi "ja es trobaven en una situació d'extrema pobresa o en risc d'exclusió".

COMPROMÍS DE LEGISLATURA

L'ingrés mínim vital és una de les propostes en les quals treballa el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions que dirigeix José Luis Escrivá, juntament amb la Vicepresidència de Drets Socials de Pablo Iglesias, per afrontar la crisi econòmica i social derivada de les mesures adoptades per frenar l'expansió del coronavirus.

La vicepresidenta econòmica del Govern, Nadia Calviño, va confirmar aquest diumenge que el Govern hi està treballant, i que la mesura s'implantarà durant aquesta la legislatura, i el vicepresident Pablo Iglesias ha assegurat que la intenció de l'Executiu és poder aprovar-lo "com més aviat millor".

Tot i que encara no se'n coneixenen detalls, aquest ingrés ja es va formava part del programa de Govern pactat entre PSOE i Unidas Podemos, i part d'una ampliació de les prestacions per fill a càrrec per a famílies en situació de vulnerabilitat, amb l'objectiu d'estendre-la progressivament a més persones.

El Ministeri d'Inclusió i Seguretat Social ha traslladat ja diverses propostes a la resta de departaments amb diferents possibilitats per posar-la en marxa, però encara no ha rebut el vistiplau per sotmetre-la a l'aprovació del Consell de Ministres.

contador