Santamaría demana a la Generalitat asseure's a treballar "al més aviat possible" sobre Rodalies

Rajoy va anunciar aquest dimarts a Catalunya que l'Estat invertirà 4.200 milions d'euros en infraestructures a Catalunya fins al 2020

Bolsamanía
Europa Press | 29 mar, 2017 10:22 - Actualitzat: 11:07
ep soraya saenzsantamariala sessio de control
Soraya Sáenz de Santamaría en la sessió de control Europa Press

La vicepresidenta del Govern espanyol, ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat aquest dimecres a la Generalitat asseure's a treballar "al més aviat possible" amb l'Executiu de Mariano Rajoy sobre les inversions en infraestructures, especialment el servei d'Rodalies que gestionen conjuntament.

Rajoy va anunciar aquest dimarts a Catalunya que l'Estat invertirà 4.200 milions d'euros en infraestructures a Catalunya fins al 2020. En concret, va dir que s'invertiran a la xarxa de Rodalies 1.882 milions fins al 2020 i altres 2.000 milions més fins al 2025.

L'altra gran aposta serà el Corredor Mediterrani, al mateix temps que hi haurà inversions en aeroports (240 milions) i carreteres (850 milions).

En declaracions en els passadissos del Congrés, després de respondre en la sessió de control al Govern espanyol, Sáenz de Santamaría ha indicat que allò que li correspon fer al Govern del PP ho faran i, de fet, ha recordat que ja estan fent altres inversions d'alta velocitat en diferents comunitats.

UN SERVEI DE RODALIES DE QUALITAT

No obstant això, ha admès que hi ha assumptes que han de "cogestionar" amb la Generalitat, com és el servei de Rodalies, que "afecta diàriament moltíssims catalans", que tenen "dret a un bon servei".

"En aquest punt, demano a la Generalitat que ens asseguem a treballar al més aviat possible", ha manifestat, per insistir que vol que la xarxa de Rodalies sigui un "servei de qualitat" i per això han plantejat "una inversió de 1.800 milions en quatre anys".

La vicepresidenta ha insistit que perquè la gestió d'aquest servei sigui "bona" és necessari tenir un "acord" amb la Generalitat i posar cadascun la part que li toca gestionar per fer-ho "de la millor manera possible i de la manera més coordinada".

contador