Productors de Lleida guanyen el 'Premi internacional a la millor poma Golden'

Europa Press | 06 abr, 2017 15:23
ep entrega del premi internacionalla millor poma golden
Entrega del 'Premi internacional a la millor poma Golden' EUROPA PRESS

El guardó està organitzat per Jarc i avalat per l'Irta

LLEIDA, 6 (EUROPA PRESS)

Les pomes Golden de SAT Tornafruit de Tornabous (Lleida) han guanyat aquest dijous la primera edició del 'Premi internacional a la millor poma Golden' creat per l'organització agrària Jarc i avalat pel l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

L'organització ha fet públic el nom de l'empresa guanyadora en una roda de premsa a la Diputació de Lleida en la qual també ha anunciat el premi del tast popular celebrat el 24 de març, i que ha recaigut en l'empresa Horta de Barbens, d'aquesta localitat.

El primer Premi Internacional a la Millor Poma Golden l'ha recollit Josep Maria Solà, president de la SAT Tornafruit de Tornabous, formada per 38 socis productors, que comercialitza 12 milions de quilos de fruita dels quals la meitat són de poma Golden.

"En cas 50 anys que portem no hem tingut un obsequi com a est, ens arriba al fons del cor", ha afirmat Solá en recollir el premi.

El Premi del tast dels consumidors ho ha recollit Josep Maria Lahuerta, responsable de l'empresa familiar l'Horta de Barbens que disposa de 35 hectàrees de fruita, 25 d'elles de poma Golden.

L'explotació disposa de 35 hectàrees de fruita --25 d'elles de poma Golden-- cobertes íntegrament amb xarxes antigranizo, i Lahuerta ha comentat que un dels aspectes que influeix en la qualitat de les seves pomes és el microclima de la zona, afavorit pel vent fred que genera la marinada.

Per la seva banda, la investigadora del subprograma de postcollita de fruites i hortalisses de l'Irta, Gemma Echeverria, ha destacat el gran nivell de qualitat de les mostres presentades i ha afegit que "les seleccionades ho han estat pel seu grau d'excel·lència".

L'Irta compta amb un panell entrenat per avaluar objectivament aspectes com el sabor, la dolçor, l'acidesa, la crocanticidad i la fermesa de les pomes.

El president de la Diputació, Joan Reñé ha destacat que els resultats del concurs deixen Lleida en una "bona situació" i posa de rellevància a la millor Golden del país.

contador