L'índex de gestors de compra de l'eurozona arriba al seu nivell màxim en 21 anys

La confiança de les empreses es va veure afectada per la creixent preocupació per la variant delta

Bolsamanía
Bolsamania | 23 jul, 2021 12:59
ep diaeuropa banderala union europea
THINKSTOCK

L'activitat empresarial de l'eurozona va créixer al ritme més ràpid en 21 anys al juliol, ja que l'economia va seguir reobrint-se després de les restriccions ocasionades per la Covid-19. El major creixement de l'activitat del sector serveis a 15 anys contrasta, però, amb la desacceleració de la producció manufacturera, vinculada en molts casos a l'empitjorament de les línies de subministrament.

Mentrestant, els preus dels béns i serveis van augmentar a un ritme mai vist abans de juny, ja que la demanda va superar de nou l'oferta. Els retards en la feina van augmentar a un ritme rècord en l'enquesta conjunta, enmig de les limitacions de capacitat. La confiança de les empreses es va veure afectada per la creixent preocupació per la variant delta, empenyent la confiança per a l'any que ve a un mínim de cinc mesos.

L'índex PMI compost de l'eurozona d'IHS Markit va passar d'un màxim de 15 anys de 59,5 al juny a 60,6 al juliol, el seu màxim des de juliol de 2000, segons la lectura preliminar flaix. La lectura de juliol indica un quart mes consecutiu d'acceleració de l'activitat empresarial.

El PMI serveis va pujar fins a 60,4 des de 58,3 de juny, màxims de 181 mesos, mentre que el PMI manufacturer va quedar en 62,2 des de 63,4, el nivell més baix en quatre mesos. En tots els casos, les referències han estat per sobre del previst.

A França i Alemanya, els PMI compostos han quedat en 56,8 i 62,5, per sota i per sobre del previst, respectivament. A Alemanya, el PMI va manufacturar puja fins a 65,6 des de 65,1 previ, i el serveis fins a 62,2 des de 57,5. A França, el manufacturer queda en 58,1 des de 59 i el serveis en 57 des de 57,8.

contador