Les influencers d’Instagram i la fi del seu negoci publicitari

La Comissió Federal del Comerç dels EUA s'ha posat seria amb la publicitat encoberta a les seves publicacions

Bolsamanía
Bolsamania | 20 abr, 2017 17:35 - Actualitzat: 17:35
dulceida
Imatge d'Instagram de DulceidaArchivo Bolsamanía

La Comissió Federal de Comerç dels EUA (FTC, per les seves sigles en anglès) ha enviat cartes a més de 90 'celebrities', atletes i a altres 'influencers' perquè quan anuncien alguns productes en Instagram ho deixin clar. L'organisme regulador de la publicitat als EUA s'ha posat molt seriós amb els posts promocionats.

L'objectiu d'aquesta carta, tal com explica la FTC, és intentar que els 'influencers' s'ajustin als principis establerts a la publicitat a les publicacions de la coneguda xarxa social. Així des de la Comissió vol que "de debò es compleixin les lleis i les normes de la publicitat" i que si hi ha una imatge amb publicitat ha d'estar clarament indicada i visible.

Un dels temes que més preocupen als membres de la Comissió és quan l'usuari ha de clicar sobre “més” per veure la llegenda completa. Tal com posa la carta, "als dispositius mòbils, els usuaris només poden veure tres línies de la descripció de la foto i quan cliques “més” és quan apareix que és publicitat". Per això, recomana que ha d'estar especificat que és publicitat abans de clicar “més”.

"A més, quan hi ha múltiples etiquetes, hashtags, o enllaços, els lectors poden simplement saltar sobre ells, sobretot en la qual apareixen al final d'un llarg post", apunten a la carta.

Instagram és un dels llocs més poderoses per arribar als consumidors i les celebritats sovint guarneixen acuradament els seus missatges per retratar un estil de vida particular. Plataformes com NeoReach proporcionen el programari "màrqueting influent" amb el qual s'estableix clarament que les imatges pagades han d'estar clarament etiquetades amb #ad o #sponsored.

Els anunciants estan gastant grans quantitats de pagament per als missatges a les xarxes socials, amb la inversió pujant un 65% entre 2015 i 2016, segons un informe de l'empresa de tecnologia 4C al gener. Instagram va registrar el major nivell de creixement i la plataforma compta amb 100 milions de persones que s’hi van unir durant els sis últims mesos de desembre de 2016, el creixement del seu nombre total de membres va ser fins a 600 milions.

Aquesta és la primera vegada que la FTC ha escrit directament a aquells que promociona productes a les xarxes socials, explica en un missatge a la seva pàgina web.

contador