La quarta ronda de negociacions entre el Regne Unit i la UE finalitza amb pocs progressos

Les converses conclouen aquest divendres

Bolsamanía
Bolsamania | 05 jun, 2020 17:21
ep el primer ministro de reino unido boris johnson
Simon Dawson/PA Wire/dpa

L'última ronda de converses entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE) per arribar a un acord comercial és a punt d'acabar aquest divendres sense progressos, amb totes dues parts estancades després d'una setmana amb pocs avanços.

Totes dues parts continuen molt distanciades en qüestions crucials quan s'acosta el termini clau de finals de mes, límit perquè Regne Unit sol·liciti una pròrroga del període de transició que acaba el 31 de desembre. L'ambient de tensió no ha millorat, segons informa Bloomberg, citant persones familiaritzades amb l'assumpte.

El fracàs en intentar reduir distàncies entre les posicions del Regne Unit i la UE se sumarà a la pressió perquè el primer ministre, Boris Johnson, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, intervinguin directament per sortir del punt mort quan es reuneixin a la fi d'aquest mes.

Les negociacions per arribar a un acord comercial en el marc del Brexit es van reprendre aquest dilluns amb una sensació poc optimista. El Comissari de Comerç de la UE, Phil Hogan, va dir la setmana passada al Parlament Europeu que "no estem fent gaire progressos de moment", i va reflexionar sobre si Regne Unit "ha arribat a la conclusió que no hi haurà un acord". El negociador en cap del Brexit de la UE, Michael Barnier, va qualificar les converses d'aquesta setmana com a "decisives" perquè s'arribi a un pacte comercial.

contador