La Cort de Justícia francesa declara a Christine Lagarde culpable de negligència

L'exministra de Finances francesa va determinar el pagament d'una indemnització de 404 milions d'euros a l'empresari Bernard Tapie

  • A l'agost de 2014, la magistratura francesa va obrir una investigació sobre l'actuació de l'actual directora gerent de l'FMI en el 'cas Tapie'
  • La Cort de Justícia de la República no li aplica cap pena ni la condena apareixerà als seus antecedents penals
Bolsamanía
Bolsamania | 19 des, 2016 16:35
lagarde

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha estat declarada culpable de negligència per la Cort de Justícia, que va derivar en malversació de fons en cas Tapie, durant la seva etapa com a ministra de Finances de França sota el govern de Sarkozy.

Segons informa el diari 'La Tribune' va indicar que el tribunal que ha jutjat a Largade, qui no ha estat present en la lectura de la seva sentència, no li aplica pena alguna ni la condemna apareixerà en els seus antecedents penals. No obstant això, el veredicte de la Cort de Justícia de la República pot entelar la imatge d'una de les persones més poderoses del món.

Una decisió que pot entelar la imatge d'una de les persones més poderoses del món

A l'agost de 2014, la magistratura francesa va obrir una recerca sobre l'actuació de l'exministra francesa per un tribunal d'arbitratge promogut per Lagarde i que va determinar el pagament d'una indemnització de 404 milions d'euros a l'empresari Bernard Tapie, qui havia venut Adidas al banc semipúblic Crédit Lyonnais en 1994 per incorporar-se com a ministre a l'Executiu liderat llavors per François Mitterrand.

Christine Lagarde en enfrontava a la possibilitat de ser condemnada a un any de presó i a una multa de 15.000 euros, encara que el fiscal havia sol·licitat l'absolució de l'exministra. Lagarde va donar començament el passat 5 de juliol al seu segon mandat de cinc anys com a directora gerent de l'FMI, institució que lidera des de juliol de 2011.

D'aquesta manera, Lagarde s'ha convertit en el primer màxim dirigent de la institució en més d'una dècada a renovar mandat, després que els seus més recents antecessors en el càrrec (Dominique Strauss-Kahn, Rodrigo Rato i Horst Köhler) renunciessin per diversos motius abans de complir els seus primers cinc anys al capdavant de l'FMI.

REUNIÓ IMMINENT DE L'FMI PER AQUEST SUCCÉS

El directori executiu del Fons Monetari Internacional (FMI) tenen previst reunir-se "pròximament" per analitzar els recents esdeveniments entorn de la figura de Christine Lagarde.

"Es preveu que el directori executiu tornarà a reunir-se pròximament per analitzar els esdeveniments més recents", va indicar el director de Comunicació del FMI, Gerry Rice, en relació amb el procés judicial que afecta a Lagarde a França. En aquest sentit, Rice va apuntar que el màxim òrgan executiu del FMI s'ha reunit en ocasions anteriors per considerar els esdeveniments relacionats amb aquest procés judicial a França.

contador