Europa vol multar Espanya amb 186.000 euros diaris per incomplir normes de contractació pública

El termini per incorporar aquesta legislació va acabar a l'abril de 2016

  • Luxemburg, Àustria i Eslovènia també rebran aquesta multa
Bolsamanía
Europa Press | 07 des, 2017 17:43
ep union europea
PIXABAY

La Comissió Europea ha anunciat aquest dijous que porta Espanya davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea per no haver traslladat a temps les normes europees en matèria de contractació pública i concessions i que demanarà una multa diària de gairebé 186.000 euros fins que inclogui aquestes regles a la seva legislació.

Brussel·les ha explicat que el termini donat als Estats membres per transposar les directives en qüestió a les seves legislacions nacionals va expirar a l'abril de 2016 i que Espanya no ha complert encara amb el requisit, malgrat l'obertura d'expedient al maig de 2016 i un nou avís donat al desembre d'aquest mateix any.

Ara, l'Executiu comunitari ha decidit donar l'últim dels tres passos previstos en un procediment d'infracció i portar el cas davant la Justícia europea, en concret per les directives que afecten l'adjudicació de concessions i la contractació d'entitats als sectors de l’aigua, energia, transports i serveis postals.

Així les coses, els serveis comunitaris proposen al TJUE sancionar Espanya amb sengles multes de 61.964,32 euros i 123.928,64 euros per "cada dia" que transcorri entre la data de la sentència i la data en què aquestes dues directives hagin estat aprovades en la seva totalitat i estiguin plenament vigents al dret nacional.

A més d'Espanya, la Comissió ha decidit portar davant el TJUE pel mateix motiu altres tres estats membres: Luxemburg, Àustria i Eslovènia.

contador