Els hotelers preveuen una temporada d'estiu "estable" i "desigual"

Europa Press | 18 jul, 2019 17:11
ep turisme costasol oci hotel platja luxe exclusiu vacances turistes malaga destinacio
Turisme costa del sol oci hotel platja luxe exclusiu vacances turistes málaga destinacióDIPUTACIÓN DE MÁLAGA - Archivo

MADRID, 18 (EUROPA PRES)

Les expectatives turístiques del sector hoteler espanyol per aquesta temporada d'estiu són continuistes i estables pel que fa als rècords obtinguts en temporades anteriors, segons les dades de l'Observatori de la Indústria Hotelera elaborat per la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) i PwC presentat aquest dijous a Madrid.

No obstant això, l'informe destaca una situació "desigual" a les diferents zones d'Espanya. El president de CEHAT, Juan Molas, ha explicat que aquesta desigualtat entre zones i entre turisme urbà i vacacional "sol passar", excepte en els darrers tres anys, quan "han funcionat tots dos" en ser temporades rècord. Per això, ha indicat que és convenient fer comparativa amb els anys previs, encara que ha demanat "prudència" i "preocupació" per mitigar aquesta situació.

En la mateixa línia s'ha mostrat el director expert en Turisme de PwC, Francisco Sanchís, que ha destacat aquesta estabilitat malgrat la recuperació i "creixent competència" de destinacions estivals alternatives, com Egipte o Turquia, o la progressiva desacceleració en termes macroeconòmics que viuen els principals països europeus generadors de fluxos turístics per a Espanya, encara que això es compensa en certa mesura amb l'increment de turistes de països com Rússia, la Xina, el Japó o els Estats Units.

Per la seva banda, el secretari general de CEHAT, Ramón Estalella, ha posat en valor que l'estabilitat "quan empates amb els millors anys" pot significar la fi del creixement, però "no és una mala notícia" i no implica que empitjorin les perspectives de cara al futur.

contador