Els germans Amodio rebutgen la compra d'un 9% addicional d'OHL

Villar Mir manté el control sobre el 14% de l'accionariat

Bolsamanía
Europa Press | 27 nov, 2020 14:30
ep los hermanos amodio accionistas de referencia de ohl
CAABSA - Archivo

OHLA

0,321

12:58 19/04/24
-1,53%
-0,01

Els germans mexicans Amodio, principals accionistes de la constructora OHL, han rebutjat la compra que van pactar el passat mes de maig amb Grup Villar Mir per adquirir un 9% addicional de l'accionariat, per la qual cosa seguiran mantenint-hi un 16% de participació.

Aquests instruments financers, segons consta als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), han vençut recentment i els seus titulars, Luis Fernando i Julio Mauricio Martín Amodio, no han exercit els seus drets d'adquisició.

A més del 16% del capital que els Amodio van comprar de manera directa a Villar Mir per 50,4 milions d'euros, també van pactar la possible compra del 9% per altres 31 milions d'euros, a un preu per títol de 1,20 euros.

No obstant això, l'acció es troba ara al nivell dels 0,78 euros per acció, un 35% per sota del preu de compra pactat fa vuit mesos. D'aquesta manera, els empresaris mexicans segueixen sent els principals accionistes, amb el 16% del capital.

Per la seva banda, Grup Villar Mir, a través del vehicle Immobiliaria Espacio, hi manté una participació del 14,6%, un percentatge que, en haver-se executat la compra dels Amodio, hauria descendit al 6%.

Sand Grove manté la tercera posició en l'accionariat de la constructora espanyola, amb un 5% del capital, segons l'última notificació remesa pel fons al mercat el passat mes de maig. La companyia no té més accionistes significatius.

INTENCIÓ DELS AMODIO

Els mexicans han evitat en tot moment l'OPA, ja que quan van manifestar el seu primer interès per la constructora l'octubre de l'any passat, van proposar quedar-se amb títols mitjançant una ampliació de capital i la compra de part de les accions dels Villar Mir.

Posteriorment, el febrer, van plantejar una fusió de Caabsa i OHL per prendre fins a un 35% d'aquesta empresa, però demanant l'exempció d''opar' al·legant que es tractava d'una operació industrial, una transacció que va quedar frustrada per la crisi sanitària.

Així mateix, han expressat la seva intenció de "tornar" OHL al camí de la viabilitat, de "reactivar la seva capacitat financera i el seu prestigi empresarial fent de la transparència i integritat valors permanents per desplegar tot el seu potencial al mercat".

En un comunicat, els Amodio van indicar que, a partir de l'experiència de quaranta anys gestionant la seva constructora Caabsa, pretenen "col·laborar activament per reduir costos i millorar l'eficiència operativa" d'OHL.

contador