El sector serveis modera el creixement de la seva facturació al 2,2% el juny

Amb aquesta taxa, els serveis encadenen ja 70 mesos d'ascensos interanuals

Bolsamanía
Europa Press | 14 ago, 2019 11:05
ep paro baja33956 personasmarzosector servicios lideradescenso
EUROPA PRESS - Archivo

El sector serveis va registrar un augment de la seva facturació del 2,2% el passat mes de juny en relació amb el mateix mes de 2018, segons dades provisionals publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquesta taxa, amb la qual els serveis encadenen ja 70 mesos d'ascensos interanuals, és 2,1 punts inferior a la registrada el maig (+4,3%).

Corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació dels serveis va augmentar un 4% interanual el juny, taxa sis dècimes per sota de la del mes de maig.

Les dades de l'INE reflecteixen que l'ocupació al sector serveis va créixer durant el sisè mes de l'any un 1,6% en taxa interanual, dues dècimes menys que el maig. Amb aquest repunt, el sector suma ja 63 mesos de creixement interanual de l'ocupació.

L'ocupació a sector serveis va créixer durant el sisè mes de l'any un 1,6%

En termes mensuals (juny sobre maig) i eliminat l'efecte de calendari i l'estacionalitat, la facturació del sector serveis va repuntar un 0,1%, enfront del retrocés del 0,1% que va experimentar el maig i l'avanç mensual del 0,6% d'un any abans.

contador