El PIB del Regne Unit creix un 0,4% a l'agost, menys del que s'esperava

El consens d'experts anticipava que l'economia prosperés un 0,5%

Sergio García
Bolsamania | 13 oct, 2021 12:15
coronavirus le variant indien pourrait perturber le deconfinement dit boris johnson

El PIB del Regne Unit ha crescut un 0,4% a l'agost, una mica menys que el 0,5% que anticipava el consens d'experts per al vuitè mes de l'any. Amb tot, la xifra segueix sent un 0,8% per sota dels nivells de l'economia previs a la pandèmia, segons ha informat aquest dimecres l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONS, per les sigles en anglès).

Durant aquest mes, el sector serveis ha prosperat un 0,3% respecte a l'anterior, i l'industrial, un altre 0,5%. L'altra cara de la moneda ha estat el sector construcció, que s'ha contret un 0,2%.

Malgrat el seu repunt a l'agost, el sector serveis, que, igual que a Espanya, és considerat com el motor de creixement econòmic britànic, segueix sent un 0,6% per sota dels seus nivells de febrer de 2020, el mes previ a la crisi de la Covid-19. A més, l'industrial es troba un 2,4% per sota, i el construcció, un 1,5%.

Darren Morgan, director de l'ONS, ha reconegut que la recuperació del sector serveis ha coincidit que el juliol es van aixecar les restriccions imposades pel govern de Boris Johnson contra la pandèmia.

contador