El PIB de la Zona Euro es frena durant el tercer trimestre i les vendes al detall cauen

Les vendes al detall l'octubre van retrocedir un 0,6%

Bolsamanía
Bolsamania | 05 des, 2019 14:39
union europea portada bandera edificio

L'economia de la Zona Euro va créixer a un ritme modest durant el tercer trimestre, amb un impacte negatiu del comerç, mentre que les vendes al detall van caure al seu major ritme d'aquest any l'octubre.

El producte interior brut (PIB) dels 19 països que comparteixen l'euro va augmentar un 0,2% durant el període juliol-setembre, la mateixa xifra que l'estimació preliminar publicada l'octubre i que no ha variat des del segon trimestre.

Les vendes al detall a la Zona Euro l'octubre van caure un 0,6%, el doble del que s'esperava en una enquesta de Reuters, i van pujar un modest 1,4% interanual. La caiguda mensual va ser la més pronunciada de 2019.

Les dades confirmen una perspectiva ombrívola per al bloc de la moneda única, que s'enfronta a amenaces i incertesa sobre el Brexit i l'augment dels conflictes comercials mundials.

L'expansió interanual de la zona euro se situa a l'1,2%, també la mateixa xifra que durant el segon trimestre de l'any.

La major i la tercera economia del bloc, Alemanya i Itàlia, van créixer només un 0,1% durant el trimestre, mentre que a França, la segona economia més gran, el creixement va ser del 0,3%.

La despesa de les llars va ser el major contribuent global, que va impulsar el creixement de l'Eurozona en 0,3%, seguit de la despesa pública i la inversió de capital en 0,1 punts.

No obstant això, les contribucions del comerç i dels canvis als inventaris van ser negatives. En el cas del comerç, això va ser així per segon trimestre consecutiu.

contador