El PIB de França caurà un 11% al 2020, segons el ministre Le Maire

El ministre ha mostrat la seva confiança "absoluta" en què el país es recuperarà al 2021

Bolsamanía
Europa Press | 02 jun, 2020 14:37 - Actualitzat: 14:37
ep el ministro frances de economia y finanzas bruno le maire
Henri Szwarc - Archivo

L'economia de França, la segona de la zona euro, registrarà una contracció de l'11% al 2020 a conseqüència del "xoc econòmic brutal" que ha suposat la pandèmia de Covid-19 i les mesures de contenció implementades, segons ha anticipat el ministre francès d'Economia i Finances, Bruno Le Maire.

En una entrevista amb l'emissora francesa RTL, recollida per Europa Press, Le Maire ha advertit que queda "la part més difícil", després del "xoc econòmic brutal" que ha representat per a França detenir l'economia durant gairebé tres mesos.

No obstant això, el ministre ha expressat la seva confiança "absoluta" en què França es recuperarà el 2021. "L'estratègia que hem adoptat per fer costat als sectors, fer costat als empleats i modernitzar el nostre teixit productiu, ens permetrà recuperar-nos al 2021", ha defensat.

En aquest sentit, Le Maire ha descartat una pujada d'impostos per a les famílies, ja que ha reconegut que això seria "totalment contradictori" amb el desig del Govern d'impulsar el consum, la demanda i l'economia francesa.

"No hi haurà augment d'impostos per a les llars franceses", ha assegurat, assenyalant que "el sentit comú no és continuar augmentant la càrrega impositiva sobre els francesos (...) sinó reduir els impostos de les llars".

França va revisar la setmana passada mig punt a l'alça la seva estimació de l'evolució del PIB entre gener i març, quan la segona economia de l'euro va experimentar una contracció del 5,3%, i no del 5,8% com havia anunciat Insee inicialment, encara que el país segueix en recessió tècnica, ja que en el quart trimestre de 2019 el seu PIB ja havia baixat un 0,1%.

D'aquesta manera, la caiguda del PIB de França deixa de ser la més greu des del final de la II Guerra Mundial, igualant l'enfonsament registrat durant el segon trimestre de 1968, al qual seguiria un rebot del 8% en els tres mesos següents.

D'altra banda, Le Maire ha anunciat que l'inici de les rebaixes per al comerç serà ajornat fins al pròxim 15 de juliol, quan en principi estaven previstes per a finals de juny, i tindran una durada de quatre setmanes.

En aquest sentit, el ministre ha assegurat haver fet cas de les demandes del sector, ja que el petit comerç havia advertit que "necessitaven temps" pels problemes de caixa que arrossegaven, després que "no haver facturat ni un euro en tres mesos".

contador