El Govern planteja invertir 90 milions en l'Eix Diagonal

Europa Press | 23 jul, 2018 16:34

Les obres començaran durant el 2020 i tindran un termini d'execució de dos anys

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha presentat aquest dilluns als alcaldes dels municipis per on discorre l'Eix Diagonal entre Igualada i Vilafranca del Penedès una proposta d'actuacions per millorar la seva funcionalitat que aconsegueix uns 90 milions d'inversió.

"És un projecte ambiciós d'adequació global", ha destacat Calvet sobre el projecte, que se sotmetrà a informació pública a l'octubre i que es basa en l'execució de diverses solucions tècniques adaptades a les caraterístiques i al trànsit que tenen els trams Vilafranca del Penedès-Capellades i Capellades-Igualada, ha informat la Conselleria en un comunicat.

Segons el conseller, les obres podran començar durant el 2020 i tindran un termini d'execució de dos anys, ja que són complexes: "Donem la màxima prioritat perquè el territori ho mereix".

L'Eix Diagonal, integrat per la carreteres C-15 i C-37, va entrar en funcionament el 2011, uneix Vilanova i la Geltrú i Manresa i té una longitud de 65 quilòmetres, dels quals 11 tenen dos carrils per sentit --entre Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès-- i 54 --entre Vilafranca i Manresa-- tenen un carril per sentit.

Aquesta infraestructura acumula un creixement del trànsit del 35%, i en el tram entre Vilanova i Vilafranca del Penedès, on la via té una secció de dos carrils per sentit, l'Eix registra uns 30.000 vehicles diaris, la qual cosa es considera una funcionalitat òptima, i per això les actuacions plantejades són en el tram que té un carril per sentit.

ACTUACIONS

Així, en el tram Vilafranca del Penedès-Capellades, que té una longitud de 24 quilòmetres i registra un trànsit de més de 15.000 vehicles diaris, la solució plantejada és implantar un tercer carril, la qual cosa està indicat per a intensitats de fins el 25.000 vehicles diaris i permet ampliar els trams on es pot avançar d'un 20% a un 50% i millorar les condicions de seguretat.

D'altra banda, en el tram Capellades-Igualada, de set quilòmetres de longitud, es registren 20.000 vehicles diaris i s'aconsegueixen puntes de 24.000 a l'estiu, per la qual cosa per adaptar-lo al creixement previst es desdoblarà per tenir dos carrils per sentit.

Finalment, en el tram Igualada-Manresa, de 23 quilòmetres i el que menys trànsit té, amb 9.500 vehicles diaris, s'ha procedit recentment a implantar una separació de fluxos.

contador