El creixement del PIB de l'Eurozona es frena al 0,2% durant el segon trimestre

Regne Unit i Alemanya, les dues majors economies d'Europa, es treuen el cap a la recessió

Bolsamanía
Europa Press | 14 ago, 2019 12:15
union europea portada bandera edificio

L'economia de la zona euro va registrar entre abril i juny un creixement del 0,2%, la meitat que el 0,4% observat durant el primer trimestre del 2019, segons la segona estimació preliminar de la dada publicada per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat. En comparació amb el segon trimestre del 2018, el PIB de la zona euro va créixer un 1,1%, una dècima menys que durant el primer trimestre i el seu menor ritme d'expansió interanual des del quart trimestre del 2013.

En el conjunt de la UE, l'economia va registrar durant el segon trimestre un creixement del 0,2%, tres dècimes menys que durant el primer trimestre. En comparació amb el mateix trimestre del 2018, l'expansió interanual de la UE es va alentir a l'1,3%, la seva pitjor dada des de finals de 2013.

D'aquesta manera, l'economia espanyola, el PIB va créixer un 0,5% durant el segon trimestre, manté un creixement sensiblement superior a la mitjana de l'Eurozona, tot i moderar el seu ritme d'expansió dues dècimes respecte al 0,7% registrat durant els tres primers mesos de 2019.

L'economia espanyola, que va créixer un 0,5% durant el segon trimestre, manté un creixement superior a la mitjana de l'Eurozona

Entre la resta de les grans economies de l'euro, Alemanya es queda a la vora de la recessió després de registrar una contracció del 0,1% del PIB durant el segon trimestre, enfront del creixement del 0,4% dels tres primers mesos de 2019.

Per la seva banda, França, el segon principal actor econòmic de la zona euro, va veure frenada la seva expansió durant el segon trimestre al 0,2%, una dècima menys que durant els primers tres mesos de 2019, com a conseqüència de la moderació del consum de les llars, mentre que el PIB d'Itàlia, la tercera major economia de l'euro, es va estancar entre els mesos d'abril i juny, després de créixer tot just un 0,1% durant el primer trimestre.

Entre els Vint-i-vuit, el major ritme d'expansió durant el segon trimestre va correspondre a Hongria (+1,1%), per davant de Lituània i Finlàndia (+0,9%), mentre que les pitjors dades de creixement van correspondre al Regne Unit ( -0,2%), per darrere d'Alemanya i Suècia (-0,1% ambdós).

En comparació, entre els mesos d'abril i juny, el creixement del PIB dels EUA es va moderar al 0,5% des del 0,8% dels tres primers mesos de 2019, mentre que en comparació del mateix període de l'any passat el creixement va ser del 2,3%.

El passat mes de juliol, el Fons Monetari Internacional (FMI) va estimar que el conjunt de la zona euro creixerà un 1,3% el 2019 i un 1,6% el 2020.

contador