Calviño no detalla el rescat a empreses i espera el passaport Covid abans de l'estiu

La vicepresidenta afirma que els espanyols comparteixen "rebuig i pena" pel Rei emèrit

Sergio García
Bolsamania | 01 mar, 2021 16:38
ep la vicepresidenta de asuntos economicos nadia calvino en una imagen de archivo
EUROPA PRESS/O.CAÑAS.POOL - Europa Press

L''X' del pla de rescat de 11.000 milions a empreses anunciat la passada setmana per Pedro Sánchez segueix sense estar clar. L'únic que ha comentat al respecte Nadia Calviño, vicepresidenta tercera del Govern i ministra d'Economia, durant una entrevista a TVE, és que és important reduir el "sobreendeutament d'empreses".

A falta de veure quants diners es destina a cada comunitat autònoma i com s'acaba repartint entre les pimes i empreses, Calviño ha apuntat que hi ha dues formes d'oferir aquesta ajuda: donant-se directament a l'empresari o reduint els costos que ha d'assumir.

"Abans que es desencadeni un problema massiu d'insolvència, cal posar els instruments necessaris", ha reconegut la ministra, que assegura seguir treballant amb les entitats financeres per "reforçar la liquiditat" del teixit empresarial espanyol.

En referir-se al passaport Covid, Calviño ha assegurat que "ha d'arribar abans de l'estiu". Però abans, hi ha la Setmana Santa. En aquest sentit, la vicepresidenta ha recordat que toca actuar "amb prudència" i no accelerar l'actual ritme de desescalada, "que està anant molt bé".

Finalment, sobre les últimes notícies del Rei emèrit, Calviño ha sostingut que tota la societat espanyola comparteix "un sentiment de rebuig i pena".

contador