Almirall retalla les seves previsions per al 2017, amb un Ebitda d'entre 140 i 170 milions, pel seu negoci als EUA

Europa Press | 10 jul, 2017 09:02
ep almirall
Almirall

MADRID, 10 (EUROPA PRESS)

Almirall ha actualitzat les seves estimacions anuals per al 2017, retallant les seves previsions sobre ingressos totals, vendes netes i benefici brut d'explotació (Ebitda), per l'impacte negatiu del mercat de dermatologia als Estats Units, segons ha anunciat aquest dilluns la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En concret, la farmacèutica calcula ara que aquest any aconseguirà un Ebitda d'entre 140 i 170 milions d'euros i que els seus ingressos totals i les seves vendes netes registraran un descens percentual d'un "doble dígit baix".

Les seves previsions anteriors per al 2017 apuntaven a un augment percentual del seu Ebitda d'un dígit mitjà, així com a un increment relatiu dels ingressos i de les vendes d'un dígit "de baix a mitjà".

Almirall ha explicat que aquesta retallada en les seves estimacions financeres anuals es deu al fet que el seu negoci nord-americà, operat per Aqua, s'està veient afectat "negativament" per un reequilibri d'inventaris al canal de distribució; una adjudicació "inadequada" del Programa d'Assistència al Pacient nord-americà, i pel recent llançament d'un genèric d'Acticlate al mercat dels Estats Units.

"Encara que s'han engegat accions significatives per mitigar l'impacte, la companyia ha decidit reduir les seves estimacions financeres per aquest any", explica la farmacèutica.

Malgrat això, el conseller delegat d'Almirall, Eduardo Sanchiz, ha destacat que els Estats Units segueixen sent "el mercat mundial més rendible". "Creiem que la infraestructura i capacitats d'Aqua seguiran oferint importants beneficis a Almirall", ha afegit.

contador