Els EUA avisen: és "poc probable" que l'acord amb la Xina se signi abans del 15 de desembre

El Departament de Comerç creu que serà després de l'entrada en vigor dels nous aranzels

Per

Bolsamania | 22 nov, 2019

Actualitzat : 12:00

La Cambra de Comerç dels Estats Units ha avisat que és possible que els Estats Units i la Xina no puguin tancar un acord ferm de "fase u" abans que entri en vigor el proper termini aranzelari a mitjans de desembre. Aquest acord seria vist com un pas en la disminució de les tensions comercials entre les dues economies més grans del món.

Però part d'aquest entusiasme s'ha dissipat des de la visita del viceprimer ministre xinès Liu He a Washington l'octubre, segons ha declarat Myron Brilliant, vicepresident executiu i cap d'afers internacionals a la Cambra de Comerç dels Estats Units, en declaracions a la CNBC.

Sobre la reclamació d'eliminar tots els aranzels en aquesta fase del tractat comercial, el representant comercial dels EUA ha dit que "no veurem una eliminació de tots els aranzels".

La manca de claredat sobre el quan i el com se signarà l'acord comercial anomenat 'fase u' entre la Xina i els EUA està pesant en l'ànim dels inversors. Després de les informacions que es podria ajornar a l'any vinent, Pequín ha emès unes declaracions criticant la falta de precisió del que considera "rumors".

D'altra banda, el país s'ha reafirmat en què vol arribar a un acord comercial inicial amb la primera potència mundial i ha estat tractant d'evitar una guerra comercial, ha dit divendres el president Xi Jinping, però no tem prendre represàlies quan sigui necessari.

Últimas noticias