Instagram aconsegueix pic històric d'usuaris, Facebook cau i WhatsApp segueix líder

Nou de cada deu espanyols fa servir Internet i té un telèfon intel·ligent, segons la CNMC

Per

Bolsamania | 20 mai, 2022

Les xarxes socials més populars van ser Facebook (55,8%) i Instagram (45,4%) durant el quart trimestre del 2021, segons els resultats del darrer Panell de Llars de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Facebook, tot i ser la més popular, segueix la tendència de decreixement des de l'any 2016. En contraposició, l'altra xarxa social de Meta, Instagram, manté l'auge d'usuaris fins a situar-se al pic màxim històric amb el 45,4% dels internautes.

La plataforma asiàtica de vídeos, TikTok, va créixer 6 punts percentuals respecte al segon trimestre del 2021 i es va situar al 18,6% de quota d'internautes. Altres xarxes com Twitter, Pinterest o LinkedIn mantenen els seus percentatges i amb prou feines van créixer durant aquest quart trimestre del 2021.

El 92,3% dels internautes va utilitzar WhatsApp, que es va mantenir com a aplicació de missatgeria preferida seguida d'Instagram (22,7%) i Facebook Messenger (17,5%). Pel que fa als serveis de telefonia i videotrucades, WhatsApp va seguir com la plataforma preferida per realitzar aquest tipus d'accions.

La CNMC ha analitzat els consums d'Internet dels espanyols durant el quart trimestre del 2021. Nou de cada deu espanyols van utilitzar la xarxa en els darrers tres mesos i un 77,5% ,de manera freqüent.

Gairebé nou de cada deu espanyols tenen un telèfon intel·ligent. A través del telèfon intel·ligent, els usuaris van consultar diverses vegades al dia els missatges en línia (83,8%), van veure les últimes publicacions de les seves xarxes socials (47%) o van consultar els últims correus de la safata d'entrada (39,8%). Altres usos diaris van ser els jocs (19,2%), veure vídeos (25,8%) o fer servir els serveis de localització (7%).

Últimas noticias