L'Eurocambra dona llum verda al passaport Covid per viatjar aquest estiu

Per fomentar la mobilitat d'europeus i salvar la temporada turística d'aquest any

Per

Bolsamania | 09 jun, 2021

El Parlament Europeu ha donat llum verda aquest dimecres al certificat verd digital, o passaport Covid, per permetre als viatgers provar la seva situació sanitària i fomentar així la mobilitat d'europeus a partir d'aquesta temporada d'estiu.

La proposta ha tirat endavant amb 546 vots a favor, 93 en contra i 51 abstencions. El document entrarà en vigor oficialment el proper 1 de juliol, tot i que països com Espanya ja ho estan fent servir des del passat 7 de juny.

Una mica abans ho van fer altres set països, entre els quals destaquen Alemanya, Dinamarca i Grècia. El cas germànic va amb asterisc, i és que només es permet una entrada gradual i per regions. Aquest document estava en fase de proves des de mitjans del mes de maig i es preveu que s'hi vagin sumant més i més països a la iniciativa fins a mitjans d'agost.

Gratuït i en diversos idiomes, el passaport Covid ofereix informació mèdica bàsica sobre la situació sanitària del viatger respecte al coronavirus. A més, han assegurat que no permeti ni l'intercanvi ni l'emmagatzematge de dades personals durant el seu ús.

Últimas noticias