La vacuna de AstraZeneca se sotmetrà a un "estudi addicional" per aclarir dubtes

No esperen que això endarrereixi el procés d'aprovació

Per

Bolsamania | 27 nov, 2020

ASTRAZENECA

17:35 16/05/24

  • 121,66
  • -0,05%-0,06
  • Max: 121,98
  • Min: 120,76
  • Volume: -
  • MM 200 : 1.433,36

La vacuna contra la COVID-19 desenvolupada per Universitat d'Oxford i AstraZeneca se sotmetrà a un "estudi addicional" per certificar la seva eficàcia, segons ha confirmat el conseller delegat de la farmacèutica suec-britànica, Pascal Soriot. La nova avaluació es durà a terme per aclarir els interrogants que han sorgit durant els últims dies sobre l'eficàcia de la vacuna, que va demostrar un 90% en un subgrup que havia rebut únicament 1,5 dosi del fàrmac experimental, en lloc de les dues dosi preceptives. Per als voluntaris que van rebre la vacuna a doble dosi, l'eficàcia es va quedar en un 62%.

"Ara que hem trobat el que sembla ser una millor eficàcia, necessitem validar-lo, per la qual cosa cal fer més estudis", ha assegurat Soriot en una entrevista amb l'agència Bloomberg. Sobre si la validació addicional pot retardar l'aprovació de la vacuna per part de les agències reguladores de medicaments, el directiu d'AstraZeneca s'ha mostrat confiat que no, ja que el procés "podria ser més ràpid, perquè sabem que l'eficàcia és alta, per la qual cosa necessitem un nombre menor de pacients".

Segons Soriot, el procediment no hauria de retardar l'aprovació per part dels reguladors de la Unió Europea i el Regne Unit, tot i que ha admès que l'autorització de les autoritats sanitàries nord-americanes podria trigar una mica més.

L'Universitat d'Oxford també ha admès que, per equivocació, hi va haver "diferències" en la forma d'administrar les dosis de la seva vacuna contra la COVID-19 als voluntaris durant els assajos, però ha aclarit que els mètodes per mesurar la concentració de l'antídot han quedat ja "establertes".

Després d'haver anunciat el passat dia 23 de novembre els resultats preliminars de la tercera fase de les proves, l'universitat reconeix de manera implícita que, a l'hora de subministrar les dosis als participants dels assajos, es va partir d'un error.

D'altra banda, aquest divendres és notícia que els desenvolupadors de la vacuna russa contra la COVID, Sputnik V, han proposat a AstraZeneca combinar les seves vacunes per augmentar la seva eficàcia.

Últimas noticias