Brussel·les no es vol quedar sense vacuna i ja negocia amb Moderna, CureVac i BioNtech

Després de tancar un acord amb AstraZeneca el mes de juny passat

Per

Bolsamania | 17 jul, 2020

Brussel·les vol 'la seva' vacuna. Segons informa Reuters, la Unió Europea (UE) ja està negociant amb Moderna, BioNtech i CureVac per assegurar-se unes certes dosis si alguna d'elles aconsegueix descobrir una vacuna efectiva contra el coronavirus.

El potencial acord entre Brussel·les i les biotecnològiques s'uniria així al signat amb AstraZeneca al juny. En aquells dies, la UE es va comprometre a comprar-li 400 milions de dosis de la seva hipotètica vacuna.

"Estem en converses amb bastantes companyies sobre possibles vacunes", assenyala una de les fonts citada per l'agència de notícies. Aquestes mateixes apunten que la Comissió Europea, braç executor de la UE, s'està reunint amb ministres de Sanitat a Berlín aquests dies per tractar l'assumpte.

Una altra candidata a llançar la seva pròpia vacuna és Johnson&Johnson, amb la qual també negocia la UE per comprar-li 200 milions de dosis. Sanofi en seria una altra, segons apunten des de l'agència. En ser preguntada per Reuters, la francesa ha reconegut estar en "converses avançades" amb Brussel·les.

Les negociacions estan sent liderades pels negociadors de la UE, seleccionats al seu torn pels 27 Estats membres. Si l'acord final no permet cobrir a tota la població, les dosis seran distribuïdes seguint criteris demogràfics i epidemiològics entre els diferents països.

Últimas noticias