Netflix cau amb força després de mostrar que no és capaç de mantenir el ritme de creixement

Les xifres no han agradat i les seves accions es desplomen

Per

Bolsamania | 21 abr, 2021

Netflix s'ha confessat aquest dimarts al tancament de mercat i, com és habitual, els seus comptes no han passat desapercebuts. I no és per menys. S'han complert els pitjors auguris dels analistes: la relaxació en el creixement de nous usuaris ja és aquí.

El canal de reproducciò en continu ha guanyat 3.980.000 de nous usuaris durant el primer trimestre, pràcticament la meitat del que esperava el consens d'analistes, que n'estimava a prop de 6,2 milions. Les xifres no han agradat i les seves accions s'estan desplomant més d'un 8% en el 'after hours' de Wall Street.

Malgrat les fortes caigudes que s'estan vivint al parquet, són comptes que no han agafat per sorpresa als analistes. "El gran temor dels inversors és que arribi el moment en què aquest gegant del sector de l'oci domèstic no pugui mantenir els espectaculars números de creixement orgànics de nous afiliats, en un entorn de creixent competència", anticipava Aitor Méndez, analista d'IG.

En una línia molt similar es pronuncien des de Swissquote. El seu analista Ipek Ozkardeskaya assegura que "l'arribada de la primavera i la reobertura de les economies són riscos importants per als ingressos de Netflix, combinats amb unes tarifes de subscripció cada vegada més altes en un entorn molt competitiu".

Des de la companyia resten importància a aquesta desacceleració. "Creiem que el creixement de les afiliacions de pagament es va alentir a causa de la gran estirada de la Covid-19 el 2020 ia una llista de continguts més lleugera a la primera meitat d'aquest any, a causa dels retards en la producció per la pandèmia", expliquen des de Netflix a la seva carta als accionistes.

Tampoc consideren que tingui relació amb un augment d'alternatives a Netflix (Disney +, HBO...). "No creiem que la intensitat de la competència hagi canviat materialment al trimestre o que hagi estat un factor important en la variació", indica el comunicat.

Últimas noticias