EasyJet anuncia pèrdues de 411 milions al primer semestre i anticipa un bon estiu

Els ingressos fins al 31 de març van pujar fins als 2.690 milions de lliures, un 80% més

Per

Bolsamania | 18 mai, 2023

EasyJet ha comunicat aquest dijous els resultats del primer semestre fiscal (finalitzat el 31 de març del 2023), amb unes pèrdues globals abans d'impostos de 411 milions de lliures. Les pèrdues reportades abans d'impostos es van situar en 415 milions de lliures, enfront dels -577 milions de lliures del mateix període del 2022.

Els ingressos van pujar fins als 2.690 milions de lliures, en línia amb les previsions i un 80% per sobre dels 1.498 milions del mateix període del 2022.

L'aerolínia de baix cost ha explicat que aquest increment es deu principalment a la fortalesa dels preus, l'augment de la capacitat volada, la millora dels factors de càrrega i que els productes complementaris continuen generant ingressos addicionals.

Els ingressos complementaris de l'aerolínia van millorar un 67%, fins a 767 milions de lliures, i els ingressos totals per seient van augmentar un 40%, fins als 66,4 milions de lliures, encara que els costos per seient també van pujar, fins als 77,6 milions de lliures, un 19% més.

EasyJet Holidays, el negoci de viatges de l'aerolínia, també va experimentar un creixement fort, amb un augment interanual del nombre de clients del 200%. Això va deure's a la demanda acumulada de viatges després de la pandèmia, així com a l'enfocament d'easyJet a oferir preus competitius i una àmplia gamma de destinacions.

Els ingressos en aquesta part del negoci també van millorar i van augmentar fins als 173 milions de lliures, amb l'expectativa que el negoci obtingui un benefici anual superior a 80 milions de lliures. El primer semestre d'aquest any, el negoci va generar un benefici de 10 milions de lliures.

EasyJet va afirmar que també ampliarà el seu mercat de paquets de vacances, amb la incorporació de Suïssa aquest estiu amb vista a començar a principis del 2024.

El factor d'ocupació de l'aerolínia va ser del 87,5% al semestre, enfront del 77,3% de fa un any, i s'espera que arribi al 90% al segon semestre.

Les previsions per al segon semestre, de 56 milions de seients, un 9% més, es van mantenir sense canvis, i s'espera que la capacitat del quart trimestre se situï al voltant dels nivells prepandèmics del 94%.

"L'optimització de la xarxa d'easyJet, combinada amb la forta demanda de vols i vacances, la millora dels ingressos i la resistència operativa, significa que entrem a l'estiu amb confiança. Estudis recents han demostrat que viatjar és la prioritat número u per la despesa discrecional de les llars, amb clients que protegeixen les vacances i opten cada cop més per aerolínies de baix cost i marques que ofereixen un gran valor", ha declarat Johan Lundgren, CEO d'easyJet.

Els costos generals del grup van augmentar un 52%, fins als 3.100 milions de lliures (enfront dels 2.043 milions de lliures de fa un any), principalment a causa de l'augment de la capacitat volada, el "significatiu increment" dels costos de combustible i les pressions inflacionistes de tot el sector, combinat amb mesures de resistència en el marc dels preparatius de la rampa d'enlairament de l'estiu 2023 i 15 avions d'arrendament amb tripulació que es trobaven dins de la flota al mes d'octubre, ha explicat l'aerolínia.

"Com a resultat d'aquests bons resultats financers, sembla que easyJet està ben posicionada per obtenir beneficis el 2023. L'aerolínia confia a seguir augmentant el seu negoci durant els propers anys, ja que la demanda de viatges aeris continua sent forta", indica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets.

Últimas noticias