Cisco cau: retalla la previsió d'ingressos i anuncia més de 4.000 acomiadaments

Ara espera ingressar durant l'any entre 51.500 i 52.500 milions de dòlars

Per

Bolsamania | 15 feb, 2024

Les accions de Cisco Systems cauen amb força al premarket de Wall Street (es deixen més d'un 5%) després d'haver presentat aquest dimecres els resultats. Els dubtes del mercat es deuen al fet que ha retallat la seva previsió d'ingressos per a l'any a la forquilla de 51.500-52.500 milions de dòlars, enfront dels 53.800-55.000 milions anteriors, i que ha anunciat que acomiadarà el 5% de la plantilla, xifra que representa 4.250 persones (té actualment 85.000 treballadors).

Cisco ha explicat, segons recull Reuters, que incorrerà en un càrrec abans d'impostos de 800 milions de dòlars pels acomiadaments, a causa de les indemnitzacions i altres costos els quals haurà d'afrontar, i espera reconèixer la majoria dels càrrecs a la primera meitat de l'any fiscal 2025.

"En termes de l'entorn macroeconòmic, estem veient un grau més alt de cautela i escrutini dels acords a causa de l'alt nivell d'incertesa", ha dit el president executiu, Charles Robbins, en una conferència telefònica. "A mesura que sentim això dels nostres clients, ens porta a ser més cautelosos amb els nostres pronòstics i expectatives", ha explicat.

Els analistes esperen que la demanda dels productes de Cisco segueixi sota pressió, ja que els clients de la indústria de les telecomunicacions restringeixen la despesa i donen prioritat a reduir l'excés d'inventari d'equips de xarxes.

Cal destacar que Cisco ha estat l'última tecnològica a sumar-se a l'onada de retallades de feina que ha portat el nou any. I és que des del començament del 2024 són diverses ja les empreses que han anunciat una reducció de la seva força laboral. Alphabet, Amazon, Microsoft, SAP, però també eBay, Unity i Discord han comunicat acomiadaments, segons recull el lloc web Layoffs.fyi.

Més enllà d'això, Cisco ha presentat els resultats del segon trimestre fiscal. El benefici net ha caigut als 2.630 milions de dòlars, o a 65 centaus per acció, des dels 2.770 milions (67 centaus per títol) del mateix període de l'any anterior. I els ingressos s'han retallat un 6%, en situar-se als 12.800 milions de dòlars.

Amb vista al tercer trimestre fiscal, la companyia espera collir ingressos d'entre 12.100 i 12.300 milions de dòlars, i un guany per acció d'entre 51 i 56 centaus de dòlar. I per al conjunt de l'exercici fiscal 2024, a més d'haver retallat la seva projecció d'ingressos, ara augura un benefici d'entre 2,61 i 2,73 dòlars per títol.

Totes aquestes projeccions estan per sota del que espera el consens d'analistes, que auguren guanys de 92 centaus per acció i ingressos de 13.090 milions de dòlars per al tercer trimestre, i un BPA de 3,86 dòlars acció, amb 54.260 milions de dòlars d'ingressos per al conjunt de l'any fiscal.

"Vam tenir un segon trimestre sòlid amb un fort palanquejament operatiu i retorns de capital", ha dit Robbins, segons recull Cisco a la nota de resultats. "Continuem alineant les nostres inversions amb futures oportunitats de creixement. La nostra innovació es troba al centre d'un ecosistema cada vegada més connectat i exercirà un paper fonamental a mesura que els nostres clients adoptin la IA i protegeixin les seves organitzacions", ha afirmat.

Per part seva, Scott Herren, director financer de Cisco, ha comentat que "l'execució enfocada i la disciplina operativa van impulsar els nostres sòlids resultats finals d'ingressos i sòlids marges al segon trimestre". "Estem aconseguint bons avenços en el canvi del nostre model de negoci cap a ingressos més recurrents, sense deixar de centrar-nos en la disciplina financera, el palanquejament operatiu i la rendibilitat per als accionistes, com ho demostra el nostre dividend més gran", ha afegit.

AUGMENTA EL DIVIDENT

Cisco també ha aprofitat la presentació de resultats per anunciar un augment del dividend trimestral. En concret, la companyia ha declarat un pagament trimestral de 0,40 dòlars per acció ordinària, xifra que suposa un augment d'1 cèntim o un 3% més respecte al dividend del trimestre anterior.

S'abonarà, segons ha indicat, el proper 24 d'abril del 2024 a tots els accionistes registrats al tancament d'operacions el 4 d'abril. "Els dividends futurs estaran subjectes a l'aprovació del Consell", ha afegit Cisco.

Últimas noticias