L'OPEP+ es mantindrà prudent: "El cru continua sent molt vulnerable als estímuls"

Els experts auguren que els països productors mantindran les retallades

Per

Bolsamania | 01 abr, 2021

"El petroli continua sent molt vulnerable als estímuls tant alcistes com baixistes". Aquesta és la principal conclusió que treuen els experts després del que va passar durant els últims dies amb el bloqueig del Canal de Suez, i la premissa en la qual es basen per esperar que l'OPEP+ mantingui les retallades a la producció de cru durant la reunió que celebra aquest dijous. La prudència, assenyalen, continuarà predominant.

Així ho creuen, per exemple, en Oanda. "El petroli segueix sota pressió. L'expectativa general és que l'OPEP mantindrà les retallades de producció, sobretot després de l'acció dels preus del petroli de la setmana passada. Les grans oscil·lacions que van caracteritzar aquests dies indiquen que el petroli continua sent molt vulnerable als estímuls tant alcistes com baixistes", afirmen els experts d'aquesta empresa.

Recorden, a més, que amb el fort augment dels casos de Covid i l'enduriment dels tancaments a Europa, així com als principals mercats en desenvolupament, com l'Índia i el Brasil, "les perspectives de la demanda de petroli s'han aombrat considerablement". De fet, l'OPEP+ ha rebaixat la seva previsió de creixement de la demanda de cru, i d'aquí ve que aquests analistes considerin que el més segur és que es mantinguin les retallades en la producció.

Però no són els únics. "A causa d'aquesta perspectiva pessimista, sembla probable que les quotes de producció es mantinguin un mes més", apunten des de Commerzbank. I també els experts de Rystad insisteixen en aquesta idea. "El mercat del petroli continua jugant a les endevinalles sobre la política de subministrament que l'OPEP+ establirà, però els 64 dòlars per barril de Brent indiquen que els operadors esperen un enfocament prudent per part de l'aliança", apunten segons recull Reuters.

La previsió de JP Morgan també és que aquest grup, que aglutina a l'OPEP i els productors aliats, actuï amb cautela i prorrogui les seves retallades de producció. En una nota de recerca, els estrategs del banc estatunidenc també esperen que l'Aràbia Saudita estengui la seva retallada addicional fins a finals de juny. "Esperem que l'aliança comenci a afegir producció en increments de 500.000 barrils diaris a partir de juny i fins a agost", diu. L'OPEP+ va acordar reduir la producció en una mica més de 7 milions de barrils diaris en un intent per donar suport als preus del petroli i reduir l'excés d'oferta. L'Aràbia Saudita es va sumar a aquestes retallades amb un milió de barrils més.

RESTRICCIONS I VACUNACIÓ A EUROPA

"Creiem que la preocupació per les restriccions de tancament en cascada a Europa i els problemes amb el desplegament de la vacuna al continent faran que el grup de productors continuï amb el seu curs de cautela i mantingui l'oferta col·lectiva limitada", diuen els experts d'RBC.

De fet, la seva hipòtesi és que l'Aràbia Saudita mantindrà intacte la seva retallada unilateral d'un milió de barrils diaris i que les quotes de l'OPEP+ es mantindran en gran manera sense canvis, amb la possibilitat que Rússia i Kazakhstan rebin un altre increment.

Últimas noticias