El petroli puja amb ganes després de la treva EUA-Xina i l'extensió de retallades

Per un període d'entre sis i nou mesos

Per

Bolsamania | 01 jul, 2019

El petroli es dispara aquest dilluns a la calor de la reunió de l'OPEP i els seus aliats durant la qual decidiran estendre la seva retallada sobre la producció de cru entre sis i nou mesos més de cara a la seva propera trobada. A això se suma el pacte comercial entre la Xina i els EUA segellat durant la cimera del G-20 d'Osaka.

El barril de West Texas, referència als EUA, avança un 2,7% i conquista els 60 dòlars. Per la seva banda, el de Brent, referència al Vell Continent, puja un 2,8% fins als 66,5 dòlars per barril.

L'OPEP i els seus aliats estan retallant la seva producció per sostenir els preus des de 2017 per protegir-los enfront de la desacceleració de l'economia global i l'augment de la producció nord-americana.

Ha estat el mateix president rus, Vladímir Putin, l'encarregat d'anunciar aquest diumenge el seu acord amb l'Aràbia Saudita per estendre la retallada d'1,2 milions de barrils diaris de petroli.

"La decisió necessita ser ratificada per la resta de membres, però no sembla gens descabellada", apunten els experts d'ANZ. En Vanguard Markets afirmen que els preus del cru podran estar sostinguts a mitjà termini gràcies a les tensions geopolítiques de l'Orient Mitjà.

Respecte a la treva comercial signada entre les dues majors economies del món, els analistes de Citi es mostren escèptics davant la possibilitat que tanquin un acord definitiu aviat malgrat que, en teoria, està al 90% segons les declaracions del secretari del Tresor nord-americà, Steve Mnuchin.

Últimas noticias