El petroli marca nous màxims de fa 4 anys després del seu ral·li de dilluns

Els preus del cru estenen els seus guanys davant les sancions dels EUA a l'Iran

Per

Bolsamania | 25 set, 2018

El petroli segueix pujant. Els preus de l’'or negre' estenen així els seus guanys de dilluns, després que l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) plantés cara a Trump resistint-se a elevar la seva producció per compensar la pèrdua de barrils diaris iranians, davant les imminents sancions dels EUA al país de l'Orient Mitjà.

El barril de West Texas, referència als EUA, repunta un 0,14% fins als 72,18 dòlars. Per la seva banda, el de Brent, referència a Europa, avança un 0,38% fins als 81,51 dòlars.

Diverses empreses d'anàlisi han revisat a l'alça els seus pronòstics dels preus del cru

La plantada de l'OPEP a Trump ha provocat que diverses empreses revisin a l'alça les seves previsions del cru i van arribar a apuntar que pot pujar fins als 90 dòlars el barril de Brent. Aquest dilluns, JP Morgan afirmava que "l'error de càlcul" de Trump en les seves sancions a l'Iran creava un "risc de magnitud encara per discernir" que acabarà impactant el mercat.

"L'Iran perdrà considerables volums d'exportació i tenint en compte la reticència de l'OPEP a elevar la seva producció, el mercat està malament proveït per omplir aquesta bretxa que apareixerà en el subministrament mundial", assevera BNP Paribas.

La majoria d'analistes de Washington pronostica que les exportacions de cru iranià cauran entre 1 milió i 1,5 milions de barrils diaris per les sancions dels EUA. Actualment, l'Iran és el tercer major productor de l'OPEP. "Qualsevol decisió sobre la producció tindrà lloc durantla reunió de l'OPEP el proper mes de desembre", ha recordat BNP.

Últimas noticias