El petroli cotitza pla a l'espera que l'OPEP i els seus aliats ratifiquin la tisorada

S'espera que retallin en 500.000 barrils diaris de cru la seva producció

Per

Bolsamania | 06 des, 2019

El petroli cotitza pla i espera una decisió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli). S'espera que aquesta i els seus aliats ratifiquin una retallada productiva de 500.000 barrils diaris d'esquist addicionals a l'1,2 milions de barrils diaris actuals.

El ministre energètic rus, Alexander Novak, ha afirmat aquest dijous que el seu país ha liderat la recomanació d'afegir noves retallades a la producció de cru.

A l'altre costat, els EUA segueix a la seva i no deixarà de seguir extraient més i més petroli. "Amèrica del Nord continuarà elevant la seva producció de cru fins i tot en un ecosistema de preus més baixos", asseguren els experts de Rystad Energy.

Uns preus més alts abonarien l'OPV de Saudi Aramco, petroliera estatal d'Aràbia Saudita que debutarà en borsa el pròxim 11 de desembre.

Saudi Aramco serà així l'empresa amb més capitalització borsària del món i superarà àmpliament Apple, companyia que actualment ostenta aquest honor amb els seus 1,2 bilions.

La petroliera només preveu col·locar l'1,5% del seu capital total, de manera que captarà 23.060 milions d'euros. Aquest nou rècord es recollirà als llibres de Tadawul, la borsa de valors de l'Aràbia Saudita, rellevant a Alibaba, que va aconseguir 22.579 milions d'euros quan va començar a cotitzar a Wall Street.

Últimas noticias