El petroli es manté en verd a l'espera que l'OPEP+ decideixi sobre les retallades

Celebra aquest dimecres una important reunió online del seu Comitè Ministerial Conjunt de Supervisió

Per

Bolsamania | 15 jul, 2020

Actualitzat : 13:31

L'OPEP+ celebra aquest dimecres una important reunió online del seu Comitè Ministerial Conjunt de Supervisió per recomanar si l'aliança ha de mantenir o reduir les retallades de la producció de petroli. El petroli puja a aquestes hores més d'un 1% (barril Brent: 43,47 dòlars; barril WT: 40,87 dòlars).

Els experts diuen que com a mínim hi ha indicis de bona sintonia, amb l'Aràbia Saudita elogiant l'Iraq per haver aplicat gairebé totes les retallades promeses i amb Nigèria afirmant que es comprometrà a aconseguir el seu objectiu.

Els membres clau de l'OPEP i aliats, incloent-hi Rússia, estan llestos per decidir si prorroguen els retalls de producció de 9,7 milions de barrils per dia (bpd), que acaben al juliol, o reduir-los a 7,7 milions bpd.

"La decisió de l'OPEP+ sobre la reducció de la producció marcarà la pauta al mercat del petroli", va dir ANZ Research en una nota.

Al juny, l'OPEP i els seus aliats van complir en un 107% amb les retallades de producció acordades, va dir una font de l'OPEP+ aquest dimarts.

Mentrestant, l'OPEP va assenyalar en el seu informe mensual que la demanda mundial de petroli es dispararia a un rècord de 7 milions de barrils diaris al 2021 a mesura que l'economia mundial es recupera de la pandèmia del coronavirus, encara que es mantindria per sota dels nivells de 2019.

Últimas noticias