Putin ordena un alto el foc per la celebració del Nadal ortodoxa

El cessament de la guerra es produirà entre el 6 i el 7 de gener

Per

Bolsamania | 05 gen, 2023

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha decretat aquest dijous un alto el foc a la guerra d'Ucraïna des de les 12.00 hores del 6 de gener fins a les 24.00 del 7, amb motiu de la celebració del Nadal ortodox, segons ha informat el Kremlin.

"Basant-nos en el fet que un gran nombre de ciutadans que professen l'ortodòxia viuen a les àrees de combat, fem una crida a la part ucraïnesa perquè declari un alto el foc i els doni l'oportunitat d'assistir als serveis la nit de Nadal, així com en el Dia de la Nativitat de Crist”, detalla el comunicat del Kremlin.

D'aquesta manera, Putin recull la petició realitzada per la màxima autoritat religiosa del país, que aquest dijous també s'ha pronunciat a favor d'un cessament temporal de la guerra, encara que la seva demanda inicial incloïa un període més dilatat.

"Jo, Kirill, patriarca de Moscou i tot Rússia, faig una crida a totes les parts involucrades en la lluita interna perquè cessin el foc i s'estableixi una treva nadalenca des de les 12:00 del 6 de gener fins a les 12:00 del 8 de gener, perquè el poble ortodox pugui assistir als serveis la nit de Nadal i el dia de la Nativitat de Crist", ha destacat el líder religiós rus.

A més, Putin ha mantingut aquest dijous una conversa telefònica amb el seu parell turc, Recep Tayyip Erdogan, en què el líder otomà s'ha ofert a intervenir en pro d'una solució a la guerra, i Putin ha respost que "Rússia està oberta a un diàleg seriós, amb la condició que les autoritats de Kíev compleixin les demandes clares que s'han plantejat repetidament i reconeguin les noves realitats territorials", segons ha informat el Kremlin.

Durant una discussió sobre l'estat dels acords d'Istanbul del 22 de juliol de 2020 sobre l'exportació de grans ucraïnesos i el desbloqueig dels lliuraments d'aliments i fertilitzants de Rússia, els dos mandataris van posar èmfasi en "la necessitat d'un enfocament integral de bona fe que prevegi l'aixecament de totes les barreres per a exportacions russes".

Últimas noticias