La lliura ignora la pròrroga del Brexit fins al gener i espera la votació sobre eleccions

Les possibles eleccions generals presenten un escenari d'incertesa per a la moneda

Per

Bolsamania | 28 oct, 2019

Escassa reacció en la lliura a l'anunci de pròrroga en el Brexit fins al 31 de gener de 2020. La moneda tot just puja un 0,15% aquest dilluns, a l'espera de la votació a la Cambra dels Comuns d'aquest dilluns sobre un avançament electoral al Regne Unit, un fet que sí que té potencial de provocar retrocessos en la divisa.

Els experts indiquen que les notícies sobre l'extensió del Brexit han tingut poc impacte en el valor de la lliura aquest matí, ja que els mercats havien descomptat aquest resultat. No obstant això, converteix la sessió a Westminster sobre les eleccions generals en "més interessant". "Els riscos a la baixa hi romanen a causa de la incertesa en la que probablement donarà lloc una campanya electoral", indica Michael Brown, analista de Caxton.

No obstant això, els analistes d'Ebury indiquen que "és improbable que Boris Johnson obtingui l'aprovació dels dos terços del Parlament necessaris per convocar eleccions generals el 12 de desembre, a causa de l'oposició laborista". "L'estancament parlamentari i l'absència de dades macroeconòmiques de primer nivell podrien fer que la lliura es prengui un descans dels girs abruptes vistos en setmanes anteriors", afegeixen.

El mercat està esperant conèixer si hi haurà "eleccions generals, l'únic esdeveniment amb potencial per tornar la volatilitat a la moneda", assenyala per la seva banda, Naeem Aslam, analista de Think Markets.

La Unió Europea a 27 ha aprovat aquest dilluns concedir al Regne Unit una nova pròrroga que retardi el Brexit fins al 31 de gener per evitar un trencament caòtic aquest octubre, un altre ajornament que preveu la possibilitat de ruptura abans si Londres aconsegueix que l'acord de retirada sigui aprovat prèviament per la Cambra dels Comuns.

Últimas noticias