Tillerson promet una "campanya pacífica de pressió" sobre Corea del Nord

"Si els nostres esforços diplomàtics fracassen, la nostra opció militar serà l'única que quedi", va dir el secretari d'Estat nord-americà

Les declaracions s’han fet abans que Donald Trump comparegui davant l'Assemblea de Nacions Unides per parlar de l'assumpte

Per

Bolsamania | 18 set, 2017

El secretari d'Estat dels Estats Units, Rex Tillerson, ha dit que el seu país busca una solució pacífica al conflicte amb Corea del Nord però que està preparat per usar la força militar si els esforços diplomàtics no aconsegueixen posar fi a l'enfrontament nuclear.

"Si els nostres esforços diplomàtics fracassen, la nostra opció militar serà l'única que quedi", va dir Tillerson a l'espai 'Face the Nation' de CBS. "Però, és clar, buscaren una solució pacífica a això", ha afegit.

Tillerson ha fet aquestes declaracions abans que Donald Trump comparegui davant els seus aliats a l'Assemblea General de Nacions Unides aquest dimarts per enfrontar l'amenaça del règim coreà. En una piulada publicat aquest diumenge, Trump es va burlar del líder nord-coreà, Kim Jong-un, i es va referir a ell com a "Rocket Man" ("Home coet").

Tillerson va afegir que l'estratègia dels Estats Units es durà a terme una "campanya pacífica de pressió" basada en el que ell va anomenar quatre 'no': no buscar un canvi de règim o un col·lapse de Corea del Nord, una reunificació accelerada de la península coreana o una raó per enviar forces militars.

L'ONU ha aprovat dues rondes de sancions contra Corea del Nord, que ha continuat, però, avançant amb el seu programa nuclear i provant les seves capacitats de míssils tot i la condemna de la comunitat internacional.

Últimas noticias