• Al comunicat de Pyongyang també s’hi titlla Corea del Sud de "traïdors i gossos"
north korea kim jong un corea

La resolució del Consell de Seguretat de Nacions Unides no ha caigut bé a Pyongyang. Corea del Nord ha amenaçat aquest dijous amb "enfonsar" Japó i reduir els Estats Units a "cendres i foscor" per liderar aquests nous càstigs pel seu últim assaig nuclear.

El Comitè per a la Pau a Àsia-Pacífic de Corea del Nord ha afegit que "les quatre illes de l'arxipèlag (Japó) han de ser enfonsades al mar per la bomba nuclear del Juche. Ja no cal que el Japó segueixi existint al nostre costat". Al seu comunicat, recollit per l'agència estatal nord-coreana de notícies, KCNA, Pyongyang acusa Tòquio de "ballar al ritme" dels Estats Units i afegeix que no perdonarà que no s'hagi disculpat sincerament dels "mai perdonables crims contra el nostre poble", en referència als abusos japonesos durant la guerra.

Unes amenaces que ha provocat la reacció de Tòquio. El portaveu del Govern japonès, Yoshihide Suga, ha criticat durament el comunicat i ha afirmat que és "extremadament provocatiu i ofensiu". "És una cosa que clarament eleva les tensions regionals i que és absolutament inacceptable", ha reblat.

Però les amenaces al país que presideix Donald Trump no podien faltar al seu comunicat. Corea del Nord ha promès "reduir el territori continental nord-americà a cendres i foscor". "Descarreguem el nostre rancor amb la mobilització de tots els mitjans de represàlia preparats fins ara", ha dit.

Corea del Sud també ha estat esmentat en aquest comunicat. El seu veí del nord el titlla de "traïdors i gossos" dels Estats Units i ha demanat la dissolució del Consell de Seguretat de l'ONU, argumentant que és "una eina del mal" integrada per països "subornats" que actuen segons les ordres de Washington.

Noticias relacionadas

contador